Gemeente Leeuwarden

Visie biedt duidelijkheid voor toekomst Potmarge-oever

Bron: Gemeente Leeuwarden (24-04-2007) Burgemeester en wethouders van Leeuwarden hebben de ontwikkelingsvisie Potmarge vastgesteld. De ontwikkelingsvisie geeft duidelijkheid over de bebouwingsmogelijkheden langs de Potmarge, wanneer een bestaand gebruik wordt beëindigd of grondeigenaren hun perceel willen herontwikkelen. Dit is ondermeer aan de orde bij het terrein van Atoglas en de Buitenschool.
In nauwe samenwerking met de 'denktank Potmarge' is in 2006 een ontwikkelingsvisie opgesteld voor de terreinen langs de Potmarge tussen de spoorbrug en de Drachtsterweg. De afgelopen jaren heeft de Potmargezone zich ontwikkeld tot een geliefde groene long van de stad. De ontwikkelingsvisie zorgt ervoor dat ook de inrichting en het gebruik van de langs de Potmarge liggende terreinen hier in de toekomst optimaal op zal aansluiten.

De visie is op 16 januari gepresenteerd aan ruim 170 belangstellenden in het van Hall Instituut. Daarna heeft de visie zes weken ter inzage gelegen. De visie wordt nu vertaald in een nieuw bestemmingsplan.