Openbaar Ministerie

Weekoverzicht selectie strafzaken ressortsparket Den Haag 23 tot en met 27 april 2007

19 april 2007

Dinsdag 24 april 2007
Tijdstip behandeling: 14.00 uur
Betreft: Eede, diverse tijdstippen, man wordt ervan verdacht zijn stiefdochter meermalen te hebben verkracht en pornografische fotoâs van haar te hebben gemaakt en verspreid. Ook wordt hij verdacht van brandstichting en mishandeling.
Aantal verdachten: 1
Appel: verdachte
Uitspraak eerste aanleg: 6 jaar gevangenisstraf

Woensdag 25 april 2007
Tijdstip behandeling: 10.00 uur / re- en dupliek en laatste woord verdachteÂ
Betreft: een Nederlandse zakenman wordt verdacht van levering van chemische grondstoffen aan het regime van Saddam Hussein waarvan hij wist dat deze grondstoffen zouden worden gebruikt bij de productie van chemische wapens en dat die chemische wapens gebruikt zouden worden tegen Iran in de Iran-Irak-oorlog en tegen de Koerden in het Noorden van Irak.
Aantal verdachten: 1
Appel: OM + verdachte
Uitspraak eerste aanleg: 15 jaar gevangenisstraf (zie ook achtergrondinformatie strafzaak tegen Frans v.A. op deze site)

Donderdag 26 april 2007
Tijdstip behandeling: 10.15 uurÂ
Betreft: Bleskensgraaf, 22 mei 2006, man wordt onder andere verdacht van een poging doodslag. Een neef van de verdachte zou in een werkrelatie financieel benadeeld zijn door het latere slachtoffer. Verdachte wilde hem dat âbetaald zettenâ en is voorzien van een vuurwapen naar het kantoor van het slachtoffer gegaan en daar heeft hij geld geëist. Toen het slachtoffer wilde vluchten, heeft verdachte op hem geschoten; het slachtoffer is daarbij niet geraakt. Aantal verdachten: 1
Appel: verdachte
Uitspraak eerste aanleg: 4 jaar gevangisstraf

Tijdstip behandeling: 11.45 uur
Betreft: Den Haag, 28 april 2006, man wordt ervan verdacht tijdens de Koninginnenach met een doorgeladen vuurwapen in het hoofd van een slachtoffer te hebben geschoten. Verder zou verdachte de achtervolging hebben ingezet toen het slachtoffer trachtte te vluchten, waarbij verdachte meermalen gericht op het slachtoffer zou hebben geschoten. Aantal verdachten: 1
Appel: verdachte
Uitspraak eerste aanleg: 10 jaar gevangenisstraf

Tijdstip behandeling: 14.00 uur
Betreft: Den Haag, 31 maart 2005, man wordt verdacht van een poging opzettelijk brandstichten en een ontploffing teweeg te brengen. Hij zou daarbij de gaskraan hebben opengedraaid en elektriciteitsdraden boven emmers water hebben gehangen. Dit omdat hij âgek zou worden van de burenâ.
Aantal verdachten: 1
Appel: verdachte
Uitspraak eerste aanleg: 1 jaar gevangenisstraf en tbs