Veertienjarige beheert vliegervaringen.com


Jonge webmaster al een jaar actief in de reisbranche

WINSUM, 20070424 -- De reisbranche is al lang niet meer exclusief het domein van touroperators en reisbureaus. Dat bewijst de website www.vliegervaringen.com maar weer eens. De initiatiefnemer en eigenaar is de 14-jarige Thijs Eggink uit Groningen. Vliegervaringen.com is begonnen als schoolproject en is online sinds 24 april 2006. Na één jaar en met inmiddels honderden recensies van luchtvaartmaatschappijen is de site bezig definitief een plekje in het online reislandschap te veroveren.

De provincie Groningen heeft een historie waar het jonge internetondernemers betreft met Ben Woldring van Bellen.com, die 13 was toen hij die site begon. Thijs wordt binnenkort 15, juist voor het éénjarige bestaan van zijn site. Hij is vast van plan er een succes van te maken.

De eerste versie van Vliegervaringen.com maakte Thijs helemaal zelf. Pas later, toen hij werd overspoeld met vliegervaringen die hij allemaal handmatig moest verwerken, is hij de site met externe hulp gaan automatiseren. Inmiddels zit er zelfs een Engelse versie van de site aan te komen (www.flightopinions.com).

Om de aanpassingen aan de site te kunnen doen ging de 14-jarige op zoek naar inkomsten voor zijn site. Die vond hij onder andere in een samenwerking met een bekende vliegticketsite, www.BestTickets.nl. Op de site van Thijs staan links naar BestTickets. Thijs krijgt een bepaald bedrag betaald wanneer iemand van "zijn" bezoekers een vliegticket boekt op BestTickets.nl.

Thijs is vast van plan een succes van zijn site te maken. "Met meer vliegervaringen krijgt de site automatisch nog meer waarde voor onze bezoekers. Het zou mooi zijn als iedereen die wil gaan vliegen straks eerst even op www.vliegervaringen.com kijkt."





Vliegervaringen.com