Nederlandse Tafeltennisbond


Morgen grote dag voor Nederlands tafeltennis

04-05-2007

MF Services/Furst wil zaterdag a.s. om 17.00 stunten in Sporthal Zeswegen. De eerste Europacup-finale OOIT in Limburg moet het toneel worden van een inhaalrace die nodig is na de 3-2 nederlaag van de Heerlense landskampioen in de eerste wedstrijd tegen titelhouder Sterilgarda TT Castelgoffredo.

Inmiddels is het team in Heerlen begonnen met de voorbereidingen en zijn extra sparringpartners uitgenodigd om het team zo goed mogelijk te prepareren op met name "het gevaar Michaela Steff". De Roemeense in Italiaanse dienst was in de heenwedstrijd immers de belissende factor met twee zeges en etalleerde een enorme topvorm.

Ook de andere voorbereidingen zijn gestart. Er is een `arena' gebouwd in de zaal die plaats biedt aan 900 toeschouwers. Inmiddels zijn 700 kaarten verkocht en dus lijkt het een heksenketel te worden in Sporthal Zeswegen. Teammanager Herman Friskes: "Die heksenketel moet ons het thuisvoordeel geven dat we nodig hebben om met 3-1 of zelfs 3-0 te winnen. Alles is in ieder geval gedaan om alsnog de Europacup naar Heerlen te halen. Een van de sparringpartners kan het spel van de linkshandige Steff imiteren, het team is vanaf donderdag bij elkaar en alles is gedaan om een geweldige sfeer te creeren. Met een `dweilorkest', vlaggetjes, muziek en andere zaken zal het publiek vakkundig in de stemming worden gebracht. Ik heb er alle vertrouwen in. Li Jiao zal niet nogmaals twee keer verliezen. Het moet kunnen!! En mocht Castelgoffredo toch te sterk blijken dan zijn zij de terechte winnaar. Dan is het niet anders".

Zondag 6 mei speelt MF Services/Furst overigens weer in Sporthal Zeswegen. Om 14.00 wordt de eerste finale in de play-offs van de voorjaarscompetitie gespeeld tegen NAK/Den Helder. Op woensdag 9 mei is de return in Den Helder. Mocht MF Services tweemaal winnen dan is men voorjaarskampioen en omdat men zich ook al tot najaarskampioen mocht kronen is de landstitel een feit. Een eventuele 3^e wedstrijd is op zaterdag 12 mei en mocht Den Helder voorjaarskampioen worden dan komt er, net als in 2005 en 2006 een belissingswedstrijd op neutraal terrein.

Tenslotte was er ook nog transfernieuws in Heerlen. De Belgische Karen Opdencamp is de opvolgster van de naar Duitsland vertrekkende Nadine Bollmeier. De 26-jarige inwoonster van Leuven, nummer 260 van de wereld en de sterkste speelster bij onze zuiderburen wordt zaterdag a.s. gepresenteerd. Ze is afkomstig van de Franse eredivisieclub Beauchamps.