TROS

Hilversum, 01-05-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 5 mei
Radio 2 - 16.00 uur

MUZIKAAL TALENT IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op Bevrijdingsdag bouwt TROS MUZIEKCAFÉ haar eigen muzikale feestje in de studio in Amsterdam. En hier ontvangt Daniël Dekker de volgende gasten:

De 32-jarige Madeleine Peyroux, geboren in de Verenigde Staten en opgegroeid in Frankrijk, bracht in 1996 haar debuut-cd 'Dreamland' uit. Ze werd in de straten van Parijs ontdekt na daar jarenlang haar geld te hebben verdiend met zang en gitaarspel. Na negen jaar kwam haar tweede album 'Careless Love' uit. En in 2006 het album 'Half the perfect world'. Ze is eventjes in Nederland en brengt een bezoekje aan TROS MUZIEKCAFÉ.

Het langverwachte eerste album van Moss is nu uit. Frontman van Moss, Marien Dorleijn, won in 1999 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Met Caesar-lichtman Bob Gibson richtte hij Moss op. Zaterdag presenteren ze zich in TROS MUZIEKCAFÉ.

Moonbaker staat voor de band van Monique Bakker. Zij heeft de afgelopen jaren een onovertroffen live-reputatie opgebouwd en met vele toppers uit binnen- en buitenland het podium gedeeld waaronder Dave Stewart, Candy Dulfer, Van Morrisson en de New Cool Collective Big Band. Ze heeft nu een eigen album uit. De plaat bevat een mix van soul, jazz en rhythm & blues vermengd met hiphop.

Behalve als multi-instrumentalist bij de band Mist is songwriter Arthur Adam (Arthur ten Cate) ook solo actief. Dat Arthur synoniem staat aan muzikaliteit blijkt eens te meer uit de perfectie en beheersing waarmee hij zijn songs ten gehore brengt. Zijn muziek is een mix tussen sixties en futuristisch. Zaterdag een optreden in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl