Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van zaterdag 5 mei

Fryslân, 05-05-2007 o Politieberichten van vrijdag 4 mei 07.00 uur tot en met zaterdag 13.00 uur

Damwoude: autospiegels vernield - vervolg met getuigenoproep - De politie onderzoekt de vernieling van zeker tien autospiegels in de nacht van woensdag op donderdag, tussen 01.30 uur en 02.30 uur, aan de Hoofdweg. In dezelfde nacht is in de fietstunnel te Veenwouden een dodehoekspiegel vernield. Ook in De Valom werd een autospiegel vernield. Alle gedupeerden deden aangifte en de politie sluit niet uit dat er nog meer aangiftes volgen. In de nacht van woensdag op donderdag zijn meerdere jongeren fietsend in de omgeving van bovengenoemde locaties gesignaleerd. Zo hebben getuigen aan de politie gemeld dat twee jongeren, in de leeftijd van 16 tot 17 jaar, na een klap vanaf de Hoofdweg te Damwoude in de richting van Dokkum wegfietsten. Gezien het spoor van vernielingen roept de politie getuigen op die bijzonderheden hebben gezien, om zich via telefoonnummer 0900-8844 te melden.

Stiens: medicijnen verloren
Bij de politie is gemeld dat afgelopen woensdag medicijnen zijn verloren in Stiens of op de weg Stiens naar de Oude Leije. De medicijnen kunnen gevaar op leveren voor de gezondheid bij verkeerd gebruik en dan met name bij kinderen. Het gaat om drie witte doosjes met opschrift van de inhoud t.w.: Seroquel (200mg, 30 tabletten), Paroxitine (20 mg, 30 tabletten) Themazepan (20 mg, onbekend aantal tabletten). Indien iemand de tabletten aantreft wordt men verzocht deze op het dichtstbijzijnde politiebureau af te geven.

Wommels: inbraak winkelpand
De politie onderzoekt een inbraak in een winkelpand aan de Hofkamp. In de nacht van donderdag op vrijdag drong men het pand binnen door een raam te forceren. De 42-jarige aangever uit Hidaard mist een nog onbekend geldbedrag.

Nes (Ameland): vernielingen
De politie heeft vrijdag aangifte opgenomen van vernieling van twee thermopane ramen van een woning aan de Kardinaal de Jongweg. De ramen aan de achterzijde van de woning werden met grote kiezelstenen kapot gegooid. De 37-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: aanhouding na belediging
De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige Heerenvener aangehouden na belediging van een politieambtenaar. De man was achter zijn woning hout aan het verbranden, waarop omwonenden de politie belden. Ter plaatse gekomen politiebeambten vroegen de verdachte het vuur uit te maken, waaraan hij gevolg gaf. Toen hem ook gevraagd werd een radio wat zachter te zetten, begon de verdachte de politiebeambten te beledigen. Hij werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Fryslân: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op drie locaties snelheidscontroles gehouden in het noordoosten van Fryslân. Binnen de bebouwde kom van Dokkum (maximum 50km/uur) werden 1359 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 369 (27%) te hard, met 100 km/u als hoogst gemeten snelheid. Buiten de bebouwde kom van Kollum (maximum 80 km/u) werden 778 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 138 (17%) bestuurders te snel en was de hoogst gemeten snelheid 130 km/u. Binnen de bebouwde kom van Damwoude (maximaal 50 km/u) werden 649 voertuigen gecontroleerd, 70 (11%) reden te snel, met 84 km/u als hoogst gemeten snelheid.

Haulerwijk: fietser gewond
De politie heeft vrijdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de Hoofdweg Boven waarbij een fietser letsel opliep. De 17-jarige fietser uit Haule verzuimde waarschijnlijk voorrang te verlenen aan een 41-jarige automobilist uit de gemeente Littenseradiel, waarna een aanrijding volgde. De fietser werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Lemmer: aanhoudingen na inbraak
De politie heeft vrijdagavond een 24-jarige inwoner en een even oude inwoonster van Lemmer aangehouden. De twee worden er van verdacht te hebben ingebroken in een kantoorpand aan de Flevostraat. Getuigen meldden de inbraak aan de politie die onmiddellijk ter plaatse ging. Daar werd niemand meer aangetroffen, maar men trof wel een aantal uit het pand gestolen goederen op de stoep aan. Op grond van
getuigenverklaringen konden de twee verdachten korte tijd later in hun woning worden aangehouden. Ze werden beiden in verzekering gesteld.

Noordwolde: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de
Nijverheidsstraat. De gehele woning werd door onbekenden doorzocht, waarbij onder meer geld en een videocamera werd weggenomen. De 34-jarige bewoner deed aangifte.

Veenwouden: aanhoudingen na mishandeling
De politie heeft zaterdag kort na middernacht een 16-jarige inwoner van Broeksterwoude en een 17-jarige inwoner van Veenwouden aangehouden. Zij worden er van verdacht een 22-jarige inwoner van Kootstertille te hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats voor een horecagelegenheid aan de Feintenslaan. De aangever werd daar om nog onduidelijke reden door de twee geschopt en geslagen. De twee verdachten werden voor onderzoek naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Leeuwarden: aanhoudingen na mishandeling
De politie heeft zaterdagmorgen drie Leeuwarders (twee van 19 en een van 20 jaar) aangehouden op verdenking van mishandeling. De drie hadden zich misdragen in een horecagelegenheid aan het
Ruiterskwartier. Ze werden daarop door medewerkers uit de zaak gezet. Buiten ontstond een handgemeen met de medewerkers, waarop de inmiddels gewaarschuwde politie de drie verdachten aanhield. Een 19 jarige inwoonster van Leeuwarden probeerde die aanhouding te voorkomen, waarop ook zij werd aangehouden. De vier verdachten werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Scharsterbrug: eigenaar achtervolgt dieven speedboot
De politie onderzoekt de poging tot diefstal van een speedboot van een 35-jarige inwoner van Scharsterbrug. Deze hoorde zaterdagmorgen rond
01.00 uur een auto bij zijn woning aan de Hollandiastraat achteruit rijden. Toen hij naar buiten keek zag hij een hem onbekende auto mat daarachter zijn speedboot en trailer wegrijden. De eigenaar bedacht zich geen moment en zette in zijn eigen auto de achtervolging in. Het lukte de eigenaar vervolgens niet om de andere auto tot stoppen te dwingen. Op de Legemeersterweg ontkoppelden de dieven via de achterklep van de auto de trailer, waarna deze met speedboot en al in een sloot terechtkwam. Trailer en boot raakten daarbij licht beschadigd. De eigenaar staakte daarna de achtervolging en reed naar huis om de politie te waarschuwen. Die heeft de zaak in onderzoek.

Harlingen: inbraak tankstation
De politie onderzoekt een inbraak in een tankstation aan de Almenumerweg. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd daar een raam geforceerd, waarna een nog onbekende hoeveelheid sigaretten werd weggenomen. Een 50-jarige inwoonster van Harlingen deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding na vernieling
De politie heeft zaterdagmorgen vroeg vijf Leeuwarders (15, 16, twee van 17 en 18 jaar) aangehouden. De vijf worden er van verdacht op De Schrans een ruit te hebben vernield. Op grond van een
getuigenverklaring werden zij in de omgeving van De Schrans aangehouden. De vijf verdachten werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
De politie heeft zaterdagmorgen een 19-jarige Leeuwarder aangehouden. De man werd voor de derde achtereenvolgende keer betrapt op het besturen van een auto, terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Zijn auto werd door de politie in beslag genomen.

Harlingen: auto gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een auto vanaf een
parkeerterrein aan de Liemendijk. De auto, een grijze Landrover Freelander met het kenteken 61-HV-SL, werd daar weggenomen tussen zaterdag 28 april en zaterdag 5 mei. De 43-jarige eigenaar uit Zevenaar deed aangifte.