Balkenende volgt SEAT-coureur Tom Coronel op Zandvoort


05.05.2007 / 17:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Pressrelease

Pressrelease

Leusden, 5 mei 2007 - Minister-president Jan-Peter Balkenende was als eregast aanwezig tijdens de kwalificatietraining voor het Wereldkampioenschap Toerwagens op Circuit Park Zandvoort. De politicus, die bekendstaat als een groot autosportliefhebber, volgde op het circuit in de duinen de verrichtingen van SEAT-coureur Tom Coronel, één van de twee Nederlandse deelnemers aan het sterk bezette kampioenschap. Balkenende sloeg op zaterdagmiddag de spannende kwalificatietraining gade vanaf de pitmuur bij het team SEAT Holland, waar hij via de beeldschermen en een koptelefoon met de boordradio het verloop van de training en met name de prestaties van Coronel kon volgen.

Direct na afloop van de 30 minuten durende kwalificatiesessie stapte Tom Coronel met raceoverall en al over van zijn 280 pk sterke SEAT Leon raceauto in de 240 pk sterke SEAT Leon Cupra straatversie, de snelste SEAT-productieauto van dit moment. Met deze auto nam Coronel de minister-president mee voor twee snelle ronden over het 4.307 kilometer lange Circuit Park Zandvoort. 'Hij genoot zichtbaar van deze ervaring. Ik heb hem het nodige uitgelegd over het circuit en over bepaalde veiligheidsaspecten, zoals het ABS remsysteem, dat niet op mijn raceauto zit, maar wel op de SEAT Leon Cupra straatauto,' aldus Tom Coronel.

De 35-jarige coureur overhandigde Balkenende in Zandvoort een afdruk op groot formaat van zijn bekende oranje-zwarte SEAT Leon raceauto uit het WK Toerwagens met daarop het opschrift 'Meer naar het circuit, trust me!'. Premier Balkenende nam dit geschenk graag in ontvangst en beloofde dat de spectaculaire afbeelding een plaats in het Catshuis zou krijgen. Na de kwalificatie voor het WK Toerwagens en zijn snelle ronden over het circuit liep de minister-president nog over de startopstelling van de Nederlandse SEAT Cupra Cup, de populaire merkenraceklasse die op Circuit Park Zandvoort in het voorprogramma van het WK Toerwagens in actie komt. Daarbij ging de aandacht van premier Balkenende in het bijzonder uit naar de auto's van het Racing Team Koninklijke Landmacht, die een prominente rol in deze klasse spelen.

In de kwalificatie voor het WK Toerwagens bezette SEAT-coureur Tom Coronel de vijftiende positie, waarmee hij de vijfde SEAT-rijder in het veld was. Uiteraard was hij met deze klassering niet geheel tevreden. 'De timing was niet optimaal, ik slaagde er niet in een vrije ronde te vinden. Bovendien lag er veel zand op de baan, het was enorm glad en ik kon niet het optimale uit mijn banden halen. Maar morgen in de race kan er van alles gebeuren,' aldus Coronel. De best geklasseerde SEAT-rijder was de Portugese oud-Formule
1-coureur Tiago Monteiro, die morgen om 12.05 uur vanaf de vijfde plaats vertrekt voor de eerste race over 12 ronden. De tweede wedstrijd, die live te zien is op RTL7, start om 15.35 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
SEAT-importeur Pon Car
Ard van den Eijnde
PR Manager
Tel: +31 (0)33 43 43 775
Fax: +31 (0)33 43 43 789
E-mail: ard.van.den.eijnde@poncar.nl
www.seat.nl