De Ander in Schermerhorn


Expositie 5 mei tot en met 28 mei 2007

SCHERMERHORN, 20070327 -- Van 5 tot 28 mei exposeren Katri Schweitzer en Roeland Schweitzer in de kerk van Schermerhorn. Het thema van de tentoonstelling is de Ander. Katri en Roeland Schweitzer werken samen sinds 1985. In Schermerhorn presenteren zij een gemeenschappelijke thema-tentoonstelling met beelden, tekeningen, schilderijen en installaties. Het gaat steeds weer over communicatie en over onze rol in de geschiedenis. Hoe kunnen wij bijdragen? Wat dragen wij bij? Wat nemen wij mee en wat geven wij door? Hoe nemen wij waar? Wat nemen wij waar? Hoe zien wij `de ander'.

afficheIn 2005 realiseerden de kunstenaars op de rand van de uiterwaarden bij Amerongen het project `de Geest van het verleden'. Drie grote installaties markeerden de onherroepelijke geschiedenis van het verloren boerenland, ontwortelde kinderen en een nieuwe gemeenschap.
De tentoonstelling in Schermerhorn is een vervolg op dit project.

De tentoonstelling is op zaterdag en zondag open van 11 tot 17 uur.
Op 5 mei om 14 uur wordt de opening verricht door de kunstenaar Adriaan Nette. Daarna is er een klank workshop met klankimprovisaties door Marius Engelbrecht.
Iedereen kan hieraan deelnemen, opgeven bij: info@schworks.nl