Ingezonden persbericht


Massa arrestatie anti-G8 fietsdemo Utrecht

5 mei 16.00

Omstreeks kwart over drie is de politie in Utrecht begonnen met het blokkeren en vervolgens arresteren van een groep van meer als 100 activisten die opweg waren naar de G8 top in Duitsland volgende maand. De activisten hielden een fietsende demonstratie door Utrecht om juist op bevrijdingsdag, de dag waarin onder andere de vrijheid van meningsuiting en democratie centraal staat, te protesteren tegen de in hun ogen ondemocratische G8 bijeenkomst.

Chris " 8 zelfbenoemde wereldleiders willen besluiten nemen over het lot van de wereld, zonder dat de mensen die het betreft daar zeggenschap in hebben"

De redelijk hardhandige massa-arrestatie lijkt te zijn veroorzaakt doordat de activisten op de weg, en niet op het fietspad fietsen.

De politie had de actie voor berreid. Binnen enkele minuten stonden er lege stadsbussen klaar om iedereen af te voeren. De poging van sommige mensen om de demonstratie te verlaten, werd geblokkeerd door de ME.

De fietskaravaan naar de G8 is enkele dagen geleden vetrokken uit het belgische Gent. Onderweg werd ondermeer een actie gedaan bij een nieuw testveld met genetisch gemanipuleerde mais van Poineer.

De G8 top vind plaats in het duitse Heiligendam van 6 tot 8 juni.

Meer achtergrond info op: http://www.dissent.nl

Verslag 4 mei , anti gentech actie Brabant.

http://www.indymedia.nl/nl/2007/05/44190.shtml

Oproep 5 mei

http://www.indymedia.nl/nl/2007/05/44183.shtml

Updates
http://www.indymedia.nl/nl/2007/05/44231.shtml