Gemeente Boarnsterhim


Nachtelijke werkzaamheden spoorbrug Akkrum Nachtelijke werkzaamheden spoorbrug Akkrum Nachtelijke werkzaamheden spoorbrug Akkrum Actueel > Nieuws

Op dit moment vinden in het kader van het Friese Merenproject werkzaamheden plaats bij de spoorbrug in Akkrum. Met het ophogen van de spoorbrug en het vervangen van de spoorwegovergang wordt in Akkrum een knelpunt in weg- en waterverkeer opgelost. De spoorbrug wordt verhoogd naar 3,50 m. doorvaarthoogte. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Haverkort Voormolen. De komende weken zal er ook `s nachts gewerkt worden.

In onderstaand overzicht staat op welke tijden er 's nachts wordt gewerkt en wat de aard van het werk is en de gevolgen. De genoemde data zijn onder voorbehoud. Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen aanpassingen in de planning van de werkzaamheden noodzakelijk maken.

Overzicht werkzaamheden 's nachts in de periode tot de grote buitendienststelling

Werktijden Werkzaamheden/gevolgen
Zondagnacht 6 op maandag 7 mei De brug wordt uit de beveiliging genomen, er wordt geen zwaar materieel ingezet, wel kan er geluidsoverlast zijn van draaiende machines en verlichting. Zaterdagnacht 12 op zondag 13 mei Verwijderen bewegingswerk draaibrug en demonteren diverse onderdelen. Er kan voor direct omwonenden geluidsoverlast zijn door draaiende machines en verlichting. Week 20, 21 en 22 Bouw middensteunpunt in het water inclusief heiwerk. Er kan voor direct omwonenden geluidsoverlast zijn door draaiende motoren van kranen en aggregaten en er wordt verlichting geplaatst op het middensteun-punt.
Week 23, 24, 26 en 27 Uitvoeren voorwerk langs de spoorbaan, er kan geluidsoverlast zijn door het rijden van treinen die materiaal komen lossen en er wordt verlichting geplaatst op het materieel en langs de spoorbaan.

In de periode tussen de eerste twee weekenden wordt overdag gewerkt om zoveel mogelijk onderdelen van het huidige bewegingswerk te demonteren. Vanaf week 20 is de aannemer ook overdag druk bezig met het verwijderen van het remmingswerk, de bouw van het nieuwe tussensteunpunt in het water en de damwand aan de Noordoostzijde. Wij vragen uw begrip voor het eventuele ongemak.

Vragen of klachten over de werkzaamheden?
Voor vragen of klachten over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het team Publiekscontacten van ProRail via telefoonnummer (030) 235 6266 of per e-mail naar publiekscontacten@prorail.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer.

Informatie over de spoorbrug Akkrum vindt u op www.friesemeren.nl.