Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 6 mei 2007
Opmerkingen ( geen

Landgraaf: terreinrijder bekneld onder eigen voertuig

Een 43-jarige man uit Heythuysen is zaterdagmiddag gewond geraakt, toen hij in een groeve aan de Europaweg in Landgraaf met zijn terreinwagen van een heuvel tuimelde en bekneld raakte onder zijn eigen auto. Hij werd met inwendige verwondingen naar het ziekenhuis in Heerlen overgebracht.

De man hoorde bij een groep van circa 50 off the road-rijders uit de omgeving van Venlo. Het gezelschap wilde met toestemming van de gemeente Landgraaf aan een terreinritje door de groeve beginnen, toen het voertuig van de chauffeur uit Heythuysen na de beklimming van de eerste beste heuvel plotseling tien meter omlaag stortte. De man werd uit de auto geslingerd en zat enige tijd bekneld onder zijn Jeep, voordat zijn clubgenoten erin slaagden hem te bevrijden. De organisatoren van het 4x4-uitstapje braken de rit meteen af na het ongeval.

Brunssum: vader en moeder gewond bij frontale botsing

Bij een frontale botsing op de Haafland in Brunssum zijn zaterdagmiddag een 50-jarige man en zijn 42-jarige vrouw lichtgewond geraakt. De 9-jarige dochter die bij het echtpaar in de auto zat bleef ongedeerd.

De man wilde op de Haafland linksaf slaan en zag vermoedelijk een tegenmoet-komende auto over het hoofd. De chauffeur van deze auto hield geen letsel over aan de botsing die daarop volgde. Uit voorzorg werd het echtpaar met hun dochter naar het ziekenhuis gebracht, waar slechts wat kneuzingen werden geconstateerd. De Haafland werd enige tijd afgezet om de brokstukken van het ongeval op te kunnen ruimen.

Stein; jongen slachtoffer straatroof.

Een 17-jarige jongen uit Stein is op het Pastoor van Heldenplein in Stein afgelopen nacht geslagen en beroofd van zijn Ipod en mobiele telefoon.
Het slachtoffer stond met een paar vrienden op genoemd plein toen een groepje jongeren naar hem toe kwam. Eén van de jongeren sprak het slachtoffer aan en sloeg hem vervolgens in het gezicht. Toen het slachtoffer wegrende, werd hij in de rug geduwd waardoor hij op de grond viel. Iemand pakte toen zijn mobiele telefoon en Ipod uit zijn jas- en broekzak. Er waren diverse mensen getuige en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Kerkrade; verdachten vernieling auto's aangehouden.

Afgelopen nacht heeft de politie een 18-jarige en een 21-jarige man, beiden afkomstig uit Eygelshoven, aangehouden die ervan verdacht worden op de Kloosterraderstraat en Onze Lieve Vrouwenstraat in Kerkrade een aantal auto's vernield te hebben.
De politie kreeg een melding binnen dat er twee personen over auto's liepen. In de buurt troffen agenten twee mannen aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Onderzoek in de buurt leerde dat aan ongeveer 20 auto's vernielingen waren aangericht. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Geleen; diefstal van een bestelbus.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op Op de Kraonkel in Geleen een bestelbus gestolen.
De eigenaar van de bus verbleef op het moment van de diefstal in zijn woning aan Op de Kraonkel in Geleen. De diefstal moet gepleegd zijn op zaterdag tussen 02.00 uur en 09.00 uur. Het gaat om een witte bus van het merk Mutsubishi en is voorzien van zwarte belettering met daaronder symbolen in de kleur blauw, geel en rood. In het busje lagen diverse gereedschappen en bussen verf. De politie stelt een onderzoek in.

Berg en Terblijt; automobilist bedreigd en mishandeld.

Een 58-jarige man uit Maastricht is vrijdagmiddag op de Terblijterweg door de bestuurder en bijrijder van een zwarte Porsche bedreigd en geslagen.
Het slachtoffer reed met zijn auto vanuit Berg en Terblijt in de richting van Maastricht, toen de bestuurder van de Porsche hem met hoge snelheid inhaalde en de weg afsneed. De Porsche verminderde daarna snelheid en voegt zich naast het voertuig van het slachtoffer op de linker rijbaan. Door het open raampje werden diverse bedreigingen geuit in de richting van het slachtoffer. Bij het stoplicht Terblijterweg-Vijverdalseweg moesten beide voertuigen stoppen, waarna de bestuurder en bijrijder van de Porsche uitstapten. Ze bedreigden het slachtoffer nog een keer. Op het moment dat het slachtoffer met zijn mobiele telefoon enkele foto's wilde maken van de inzittenden en de Porsche en daarvoor ook uit de auto stapte, werd hij geslagen.
Door de politie werd in de omgeving onderzoek ingesteld naar de Porsche, maar het voertuig werd niet meer aangetroffen.

Sittard; man mishandeld bij vechtpartij

Afgelopen nacht is een 24-jarige man uit Amstenrade bij een vechtpartij op de Markt in Sittard lichtgewond geraakt.
Het slachtoffer was samen met een vriend en een vriendin een avond op stap geweest in Sittard. Toen ze over de Markt in de richting van de Rosmolenstraat liepen, werd de vriendin door een tegemoetkomend groepje mannen uitgescholden. Het slachtoffer maakte hierover een opmerking, waarna hij door één van de mannen in het gezicht werd geslagen. Ook zijn vriend kreeg klappen van een andere man. Een politie patrouille die ter plaatse was, heeft snel daarna twee verdachten, een 23-jarige man uit Geleen en een 22-jarige man uit Born, aangehouden. Deze zijn overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer is met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat zijn lip gehecht moest worden.

Maastricht; geld en computer ontvreemd uit café.

Uit een kantoor van een café op het Corversplein in Maastricht werden vrijdagmiddag een portable computer en een geldbedrag ontvreemd.
Toegang tot het kantoor, dat zich op de tweede verdieping van de horeca inrichting bevindt, werd verkregen door verbreking van de deur.
De politie stelt een onderzoek in.

Geleen; vrouw gewond bij ongeval.

Een 39-jarige vrouw uit Maastricht is in de nacht van vrijdag op zaterdag licht gewond geraakt bij een ongeval op de A2. Dit gebeurde toen het voertuig, waarin het slachtoffer zich bevond, ter hoogte van de afslag Urmond in de richting van Maastricht, van de weg raakte en in de berm terecht kwam.
De bestuurder van het voertuig, een 44-jarige man uit Maastricht en de vriend van het slachtoffer, had gedronken en bleek niet in het bezit van een rijbewijs.
De man werd overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis in Sittard gebracht, waar bleek dat haar neus gebroken was.

---- --