Gemeente Ede

nummer 77 / Ede, 24 april 2007

extra rijbanen voor een betere doorstroming

Werkzaamheden kruispunt Dreeslaan - Tooroplaan

Het kruispunt Dreeslaan Tooroplaan krijgt binnenkort een extra rijstrook in noordelijke richting met een vervolg op de Galvanistraat. Hiermee kan het verkeer richting bedrijventerreinen beter doorstromen. Ook krijgt de Tooroplaan een extra baan voor het linksafslaande verkeer richting Dreeslaan. Hierbij wordt ook de busbaan verlegd met als doel het busvervoer sneller af te kunnen wikkelen. De werkzaamheden beginnen op 7 mei en duren tot half september van dit jaar. Tijdens het werk kan het verkeer gebruik blijven maken van het kruispunt. Dit geldt in elk geval voor de spits. Buiten de spits blijft er minimaal 1 rijbaan beschikbaar. Het verkeer richting Galvanistraat krijgt wel te maken met een afsluiting gedurende drie weken, te beginnen op 1 juni. Het ziekenhuis De Gelderse Vallei blijft goed bereikbaar, zeker voor de hulpdiensten.

45.000 motorvoertuigen
Het kruispunt Dreeslaan Tooroplaan verwerkt op door de weekse dagen 45.000 motorvoertuigen en is daarmee zeer druk te noemen. Het verkeer loopt daarom nog weleens vast en ook het busvervoer heeft last van deze drukte. Bovendien is het kruispunt toe aan een opknapbeurt vanwege gaten in het wegdek en spoorvorming.

Fasen
Vanwege de drukte op het kruispunt wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. Vanaf 7 mei gaat het om voorbereidende werk, zoals het verplaatsen van lichtmasten en het aanpassen van de verkeerslichten. In juni gaat het echte werk van start en worden de extra rijstroken aangelegd. In deze periode wordt de Galvanistraat drie weken afgesloten. In juli wordt het kruispunt zelf aangepakt. Tijdens de bouwvak ligt het werk stil. In de tweede helft van augustus worden de deklagen vervangen. Na de afrondende werkzaamheden is het werk half september klaar.

Informatie
Het ziekenhuis de Gelderse Vallei en het Edes Bedrijfs Contact (EBC) is geinformeerd over de werkzaamheden. De omwonenden worden door de gemeente vooraf met een brief geïnformeerd. Mensen op de weg worden via borden gewezen op de werkzaamheden.

Meer weten?
Mark van Teylingen is als projectleider bereikbaar op T (0318) 68 02 88 of via mark.van.teylingen@ede.nl Ook via de www.ede.nl onder het kopje verkeer en vervoer kan de actuele stand van zaken rondom de werkzaamheden worden bekeken.

---