Gemeente Almelo

Werkzaamheden F. van Eedenstraat en kruising
Bornerbroeksestraat/Rietstraat/F. van Eedenstraat

2 mei 2007 - De bestaande kruisingsvorm wordt gewijzigd in een rotonde. Daarnaast wordt ondehoud gepleegd aan de F. van Eedenstraat. De werkzaamheden starten in de week van 7 mei 2007 en duren ca. negen weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Waarom

De kruising Bornerbroeksestraat Rietstraat Frederik van Eedenstraat wordt heringericht voor een betere en veiligere verkeersafwikkeling op de kruising. Aansluitend wordt onderhoud gepleegd aan de asfaltverharding in de F. van Eedenstraat.

Wat/waar/wanneer
De bestaande kruisingsvorm wordt gewijzigd in een rotonde. Naast de werkzaamheden om deze rotonde te realiseren wordt er onderhoud verricht aan de Frederik van Eedenstraat. Deze straat wordt voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag en nieuwe bestrating van de voetpaden. De werkzaamheden starten in de week van 7 mei 2007.

Gevolgen voor het verkeer

De werkzaamheden betreffende de rotonde en de Frederik van Eedenstraat zijn verdeeld in een viertal fasen dit om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te handhaven. Tijdens de fasen 1 t/m 3 blijft doorgaand verkeer op de Bornerbroeksestraat mogelijk. Bij alle vier fasen geldt dat er weggedeelten moeten worden afgesloten. In het hieronder staande overzicht is per fase aangegeven welke wegen er zijn afgesloten:

Fase Werkzaamheden
fase 1: Rietstraat afgesloten voor al het verkeer tussen de Bornerbroeksestraat en de P.C.Hooftstraat; omleiding vanaf kruising Violierstraat - Rietstraat naar de Bornerbroeksestraat via de Schoolstraat.
fase 2: Frederik van Eedenstraat afgesloten voor al het verkeer tussen de Bornerbroeksestraat en de Jacques de Perkstraat; op de kruising Van Eedenstraat met de Bornerbroeksestraat komen verkeerslichten omdat er maar 1 rijstrook in noord-zuid richting beschikbaar is; de Rietstraat wordt voor autoverkeer 1-richtingsweg met als rijrichting naar de Bornerbroeksestraat toe; tevens wordt de Bornerbroeksestraat bij de Schoolstraat afgesloten voor vrachtverkeer; vrachtverkeer voor de Bornerbroeksestraat dient via de Rietstraat te rijden. fase 3: Frederik van Eedenstraat afgesloten voor al het verkeer tussen de Jacques Perkstraat en de Henriëtte Roland Holstlaan; de Bornerbroeksestraat is alleen te bereiken via de Schoolstraat en de Rietstraat.
fase 4: Kruising Bornerbroeksestraat- Rietstraat geheel afgesloten voor al het verkeer, dit i.v.m. het draaien van de deklagen. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 2 dagen duren.

Duur van de werkzaamheden

Het werk en duurt ca. 9 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden

Informatie
Mocht u vragen hebben over de uitvoering dan kunt u contact opnemen met de opzichter van de Gemeente Almelo, de heer T. Rietveld op telefoonnummer (06) 38 82 50 22.