Ingezonden persbericht



---


Uitnodiging

"euregio-Visie 2007-2013" vormt grondslag voor toekomstige, grensoverschrijdende samenwerking

Persconferentie: Maandag 7 mei 2007, 13.30 uur
Bestemming: "euregio-Haus", Konrad-Zuse-Ring 6, Nordpark Mönchengladbach

Ter gelegenheid van de Europaweek zal Hubert Bruls, burgemeester van Venlo en voorzitter van de euregio rijn-maas-noord, samen met Norbert Bude, Oberbürgermeister van Mönchengladbach en vice-voorzitter van de euregio rijn-maas-noord, de accenten van de toekomstige, grensoverschrijdende samenwerking bekendmaken. Deze accenten staan uitgewerkt in een concreet werkplan: de "euregio-Visie 2007-2013". Kernthema's in de visie zijn: economie, toerisme, milieubescherming, verkeer, onderwijs en cultuur.

Er zijn concrete ideeën en maatregelen benoemd voor onder meer verbetering van de euregionale infrastructuur, een gemeenschappelijke arbeidsmarkt, het opzetten van een internationale universiteit op het gebied van agribusiness, life sciences en wellness en het harmoniseren van voorschriften voor douane en politie.

De euregio rijn-maas-noord

De euregio rijn-maas-noord zet zich sinds 1978 in om de Europese integratie tastbaar te maken voor de burgers in dit gebied. Ze wil het wederzijds begrip van de Nederlandse en Duitse inwoners van de euregio versterken, de contacten verdiepen en samenwerking stimuleren.