Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI benoemt Patrick Chin-A-Loi tot Sales Director

Hoofddorp, 7 mei 2007 - Patrick Chin-A-Loi (45) volgt per direct Korstiaan van Kleef op als Sales Director van de Nederlandse vestiging van OKI, de op een na grootste fabrikant van kleurenprinters voor de zakelijke markt in Europa. Chin-A-Loi heeft ruime ervaring in de verkoop van kantoorautomatiseringsproducten. Hij werkte eerder bij onder meer Ricoh, Kodak, Danka en Xerox.

Chin-A-Loi begon zijn carrière in 1988 als Sales Representive bij Tel/Fax Communications, specialist in telecommunicatiesystemen (én een van de grotere dealers van OKI-apparatuur). Van 1993 tot 1999 had hij salesfuncties bij diverse leveranciers van oplossingen op het gebied van kantoorautomatisering: Ricoh Europe, Kodak Office Imaging en Danka Services International. In 1999 stapte hij over naar IT-dienstverlener IQUIP Informatica (nu: Sogeti Nederland, onderdeel van Cap Gemini), waar hij Account Manager werd. In 2002 keerde Chin-A-Loi terug naar de kantoorautomatiseringsmarkt en ging hij aan de slag als Production Sales Executive bij Xerox, een van de belangrijkste innovators in de branche. Eind 2005 werd hij Sales Manager bij Xerox Document House N-H, in welke functie hij leiding gaf aan een team van tien verkopers gespecialiseerd in officesystemen en supplies voor MKB/50+ en grafische ondernemingen.

Chin-A-Loi koos voor OKI omdat hij al sinds zijn dienstverband bij Tel/Fax vertrouwd was met de producten van de printerfabrikant en onder de indruk bleef van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de unieke technologie van het bedrijf. Als Sales Director is hij eindverantwoordelijk voor alle salesactiviteiten van OKI in Nederland. Van de verkoop van matrix-, mono- en kleurenprinters tot de verkoop van faxsystemen en multifunctionals, inclusief de bijbehorende software, supplies en services. Chin-A-Loi heeft veel vertrouwen in de toekomst van OKI. Op grond van het innovatieve vermogen en brede productfolio ziet hij voor de distributeurs en het verkoopkanaal "volop mogelijkheden voor groei, zowel in omzet als in volume, met name in de segmenten kleurenprinters en multifunctionals."

Over OKI Printing Solutions

OKI Printing Solutions is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur en zwart-wit. De onderneming heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen, verspreid over de hele wereld. Bijna vijftig procent van de omzet is afkomstig uit de EMEA-regio. De Nederlandse vestiging bevindt zich in Hoofddorp.

OKI Printing Solutions is een merknaam van OKI Data Corporation, een volle dochter van OKI Electric Industry Co. Ltd.: een vooraanstaande, van oorsprong Japanse speler op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. In het boekjaar 2005 realiseerde OKI Electric met 21.175 mensen wereldwijd een omzet van $ 5,8 miljard. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Tokio.

Voor meer informatie: www.oki.nl.