Politie Groningen

Maandag 7 mei 2007

Provincie Groningen, 07-05-2007

Groningen: getuigen gezocht van aanrijding

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die zondagavond omstreeks 22.45 uur op de Eikenlaan, ter hoogte van de Morgensterlaan, plaatsvond. Hierbij raakte een 55-jarige automobilist uit Eelderwolde gewond. Hij reed in een rode bestelauto. Een 50-jarige taxichauffeur uit Grijpskerk verklaarde dat hij vanuit de richting van de Asingastraat kwam en richting de Zonnelaan reed. Hij weet vervolgens niet meer hoe de aanrijding plaatsvond. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval nog. Daarom wordt een beroep gedaan op getuigen om zich te melden. De man uit Eelderwolde zat door de aanrijding bekneld in zijn auto. Hij moest door de brandweer bevrijd worden. Het traumateam heeft hem gestabiliseerd voor vervoer naar het ziekenhuis. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Haren: jongetje valt in watermolen

Een 6-jarig jongetje uit Haren is zondagmiddag bij de molen op de Hoornsedijk ernstig gewond geraakt. Het jongetje bezichtigde samen met zijn moeder de molen. Door nog onbekende oorzaak zakte hij ineens door een plank. Hierdoor viel hij tussen de twijndraden. De molen draaide volop, waardoor het jongetje met zijn benen tussen de tanden van het rad terecht kwam. Twee getuigen stonden op dat moment beneden en wisten het jongetje uit de tandwielen te trekken. Het traumateam kwam met de heli ter plaatse. Het slachtoffertje werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en werd direct geopereerd. Hij heeft een gebroken been, arm en rib, een klaplong en een ontveld been. Zijn toestand is stabiel. Vanwege de impact van het ongeluk is slachtofferhulp ingeschakeld voor alle betrokkenen.

Groningen: automobilist onder invloed

Een 49-jarige automobilist uit Groningen is zondagmorgen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem zonder gordel rijden op de Emingaheerd. Hij werd langs de kant van de weg gezet en een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau bleek dat hij
1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: winkeldieven ingerekend

De politie heeft zondagmiddag twee winkeldieven in de kraag gevat. Een beveiligingsmedewerker zag de twee heren en vermoedde dat het niet helemaal in de haak was. Agenten kwamen ter plaatse en in hun tas bleken onder andere een jas, een riem en een zonnebril te zitten waar het prijskaartje nog aan zat. Ook een digitale camera en vijf mobiele telefoons kwamen te voorschijn. Ze werden aangehouden. Het bleek te gaan om een 38-jarige inwoner van Delfzijl en een 31-jarige man (woonplaats onbekend). Bij de fouillering kwam ook nog een portemonnaie met inhoud naar voren. De herkomst van de digitale camera, twee telefoons en de jas zijn bekend. De goederen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Naar de herkomst van de overige goederen, en de portemonnaie, wordt een onderzoek ingesteld. De twee heren zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Wagenborgen: fietsster gewond na val

Een 64-jarige vrouw uit Wagenborgen is zondagmorgen in haar woonplaats gewond geraakt bij een val van haar fiets. De vrouw fietste samen met haar 73-jarige echtgenoot op de kruising Hoofdweg Fam. Bronsweg toen de twee elkaar raakten. Hierbij kwam de fietsster ten val. Zij is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam/Wildervank/Muntendam: alcoholcontrole

Bij diverse alcoholcontroles op zaterdagavond en nacht in Veendam, Wildervank en Muntendam, heeft de politie 879 blaasproeven afgenomen. Drie automobilisten bleken te veel te hebben gedronken. Van een 39-jarige automobilist uit Wildervank werd het rijbewijs ingenomen. Bij een controle op de Poststraat in zijn woonplaats bleek dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: bekeuringen bij brommermeeting

De politie heeft zondagmiddag in Stadskanaal 14 bekeuringen uitgedeeld bij een brommermeeting. Bij de bijeenkomst waren zon 100 belangstellenden aanwezig. Een deel hiervan wilde illegaal tegen elkaar racen, maar dit werd door politietoezicht succesvol voorkomen. Een 15-jarige bromfietsbestuurder uit Klazienaveen kreeg een boete omdat hij op de Veenstraat 86 km/u reed. Dit was 56 km/u te snel. Bovendien was hij niet in het bezit van een brommerrijbewijs. De 19-jarige eigenaar van de brommer verklaarde dat er geen kenteken voor de bromfiets is afgegeven. Daarop werd de brommer in beslag genomen. Een 21-jarige automobilist uit Stadskanaal werd in de Navolaan aangehouden. De beginnend bestuurder was een van de aanwezigen bij de brommerbijeenkomst. Hij reed binnen de bebouwde kom met een snelheid van 97 km/u. De andere bekeuringen werden uitgedeeld voor inrijverboden, mobiel bellen, snelheid en het niet kunnen tonen van de juiste papieren.

Marum: auto-inbraken

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag in Marum zeker vier auto-inbraken gepleegd. De inbraken vonden plaats in de Reigerstraat, Kruisweg, Spoorstraat en Gruttostraat. De buit bestond voornamelijk uit elektronische goederen die in de autos waren achtergelaten, zoals mobiele telefoons en een navigatiesysteem. Ook werden autoradios uit de gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Wildervank: automobilist met overtredingen

Bij een snelheidscontrole op de KJ de Vriezestraat in Wildervank heeft de politie zondagmiddag een 27-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man reed binnen de bebouwde kom met een een snelheid van 75 km/u. Bovendien droeg hij geen autogordel. In de auto bleek de man 39 joints te hebben liggen. Na controle in het voertuig bleek de Knoalster ook een slagwapen in zijn auto te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: jongeren vernielen leegstaand pand

De politie heeft zondagavond in Oude Pekela een 15-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor vernielingen. De jongen gooide samen met andere jongeren ruiten in van een leegstaand pand aan de Veenroede. De jongeren pleegden ook diverse vernielingen in het pand. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongen en doet onderzoek naar de andere jongeren.

Veendam: man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft zondagavond in een woning aan de HJ Topstraat in Veendam een 25-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor mishandeling. De man had onder invloed van alcohol een 18-jarige plaatsgenote mishandeld. Tijdens de aanhouding gedroeg de Veendammer zich opstandig en bedreigde een van de agenten. De man is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag een snelheidscontrole gehouden.

Lauwerzijl, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 339, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.