Ingezonden persbericht


Heerema Group selecteert IFS Applications

Eindhoven, 7 mei 2007

Heerema Fabrication Group (HFG), specialist in het ontwerpen en produceren van grote en complexe constructies voor de wereldwijde olie- en gasindustrie, heeft IFS Applications(TM) gekozen voor de ondersteuning van haar bedrijfsvoering. HFG wil een flexibel systeem voor effectiever beheer van de constructies en voor ondersteuning van een verdere groei als Engineering, Procurement, Construction, Installation (EPCI-)contractor. Het contract heeft een waarde van $ 6 miljoen.

De bedrijfsprocessen die IFS Applications(TM) bij HFG gaat ondersteunen zijn projectmanagement, inkoop, materiaalmanagement, fabricage, financieel en HRM. De software wordt in de vestigingen in Zwijndrecht, Vlissingen en Hartlepool (GB) ingevoerd. De geïntegreerde projectmanagementfunctionaliteit binnen IFS Applications(TM) voor EPCI-contractors geeft HFG een snellere en nauwkeurige productieplanning, -controle en follow up. Daarnaast beschikt HFG met de nieuwe software over verbeterde projectoverzichten met de inzet van efficiënte en flexibele rapportagetools.

'We hebben IFS uit 25 aanbieders gekozen vanwege de superieure functionaliteit en de ervaring in onze branche, die zeer projectgeoriënteerd is. We hebben veel vertrouwen in IFS Applications(TM) ter ondersteuning van onze kritische bedrijfsprocessen: projectmanagement, materiaalbeheer en productie. De flexibiliteit van de componentgebaseerde EPCI-oplossing biedt de juiste ondersteuning voor verdere groei', zegt Wim Korndorffer, CIO van de Heerema Group.

'We hebben met onze branchespecifieke oplossing veel succes in de olie- en gasindustrie, omdat we met een standaardpakket kunnen voldoen aan de eisen die contractors stellen aan hun EPCI-processen', zegt Wilfried Gschneidinger, Manager Director van IFS Central Europe. 'HFG staat in de olie- en gasindustrie bekend om zijn professionele en kwalitatief hoogwaardige aanpak van complexe opdrachten. We zijn dan ook trots op het toevoegen van HFG aan onze klantenlijst.'

IFS Applications(TM) voor EPCI-contractors ondersteunt de op tekeningen gebaseerde productie, één van de belangrijkste eisen van HFG. Een complete indicatie van de totale materiaalbenodigdheden voor elk project, inclusief vereiste aanleverdata, is beschikbaar bij het calculeren van de opdracht. Een combinatie van beschikbaarheid van materiaal, documentatie en resource geeft de job settings aan. De planners kunnen de voortgang van elk deelgebied volgen, zoals 'staal' en 'pijpleidingen'.

De software ondersteunt materiaalcatalogi, projectvoorraden en leverancierscatalogi als basis voor het materiaalmanagement van EPCI-projecten. Daarnaast is ondersteuning voorzien voor uitbestedingen en offerteaanvragen. IFS Applications wordt gekoppeld met Tekla Structures, Spoolgen, PDMS, Projectwise en planningtools waaronder Safran en Primavera. De webgebaseerde interfaces geven mogelijkheden tot real time samenwerking met klanten, leveranciers en partners.

Tevens worden in de oplossing IFS en WeldEye gecombineerd tot een projectgedreven fabricagesysteem met optimale ondersteuning voor het productieproces van lassen. Dit maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze te rapporteren over productie en inspectie, geïntegreerde NDT-rapporten voor alle testmethoden te genereren en personeelkwalificaties en lasprocedures te integreren. ------------

Afbeeldingen in hoge resolutie zijn verkrijgbaar via een reply op dit bericht

Over de Heerema Fabrication Group
De Heerema Fabrication Group (HFG) levert innovatieve, kostenefficiënte en kwalitatief hoogwaardige engineering- en constructieoplossingen voor complexe stalen constructies voor de wereldwijde olie- en gasindustrie. Dat gebeurt met de inzet van efficiënt EPIC-management met de inachtneming van veiligheids- en milieuvraagstukken. Het bedrijf bezit drie productielocaties, te weten in Zwijndrecht en Vlissingen en in Hartlepool, Groot-Brittannië, en consulting engineeringvestigingen in Metairie en Houston, de Verenigde Staten. HFG heeft meer dan 1100 medewerkers en maakt onderdeel uit van de Heerema Group. Meer informatie: www.heerema.com

Over IFS
IFS ontwikkelt en levert componentgebaseerde applicaties voor middelgrote en grote ondernemingen en organisaties die snel op marktveranderingen willen inspelen. IFS bestaat sinds 1983 en heeft inmiddels wereldwijd zo'n 2.600 medewerkers. Van IFS Applications verscheen onlangs de zevende generatie. Dankzij de open, componentgebaseerde strucutuur is de oplossing zeer gebruiksvriendelijk en snel te implementeren en te onderhouden. De software is in 54 landen beschikbaar en in 22 talen. IFS heeft wereldwijd ruim 600.000 gebruikers in de sectoren aerospace & defense, automotive, high-tech, industriële productie, procesindustrie, constructie, contracting, service & facilities management en utilities & telecom. IFS Applications biedt ERP-functionaliteit op het gebied van onder meer productie, supply chain management (SCM), customer relation management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM), asset management, performance management (CPM) en Maintenance, Repair and Operations (MRO). In de Benelux werkt IFS voor klanten als Helpman, BV Koninklijke Kempen & Begeer (Gero), Amefa, Hertel, Bart's Retail, Marskramer en Intertoys. Het bedrijf staat genoteerd op de beurs van Stockholm (XSSE: IFS). Meer informatie: www.ifsnl.com.

Meer persinformatie:

Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon: 026 4431523 / 06 11041 635
Email: francine.loos(at)wisse-worldcom.nl

Heerema Group
Wim Korndorffer
Telefoon: 06 1094 6832
Email: wkorndorffer(at)heerema.com