Politie Rotterdam Rijnmond


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
DIRKSLAND/OUDE TONGE/OOLTGENSPLAAT/MIDDELHARNIS- Politiemensen hielden zondag in het kader van het SOS project snelheidscontroles op diverse plaatsen op Goeree Overflakkee. In Dirksland werd op de Aarddijkswal (80 km-weg) twee maal proces-verbaal uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 125km/u.
In Oude-Tonge kreeg één bestuurder een proces-verbaal. Hij reed op de Magdalenadijk (80 km-weg) 105 km/u. In Ooltgensplaat werd op twee plaatsen gecontroleerd op te hard rijden. Op de Langeweg (80 km-weg) werd één keer een proces-verbaal uitgeschreven voor te 118 km/u. Op de Bosweg (60km zone) reden drie bestuurders te hard, twee van hen mochten hun rijbewijs inleveren. Zij reden 116 en 121 km/u. In Middelharnis werd op Zuidelijke Randweg ( 80km -weg) gecontroleerd. Daar reed een bestuurder te hard, met 105 km/u. Ook hij kreeg een proces-verbaal.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING IN VERKEER

BERGSCHENHOEK- Politiemensen hielden zondagmiddag een man aan voor mishandeling. Rond half vier vond er naar aanleiding van een verkeerssituatie aan de Van 't Hartweg een mishandeling plaats, waarbij een 26-jarige man uit Bleiswijk flink klappen in het gezicht had gekregen. Hij had zijn auto voor een andere auto geparkeerd, waardoor deze er niet meer uit kon. Een 41-jarige man uit Bergschenhoek werd hierdoor zo boos, dat hij de Bleiswijker mishandelde. De verdachte is korte tijd later aangehouden in de Maria Enzdorferlaan in Bergschenhoek. Hij is ingesloten.


* DIEF AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN- Politiemensen hielden zondagmiddag een jongeman aan voor diefstal. De jongeman, een 18-jarige Vlaardinger had in een kleedkamer van een sportvereniging aan de Sportlaan diverse spullen weggenomen, maar werd overlopen door een toezichthouder. De verdachte gaf in eerste instantie aan bij één van de spelende clubs te horen, maar de teamleden gaven al snel aan dat niet zo was. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* AANRIJDING MET LETSEL
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Op de Populierenlaan ontstond zondagmiddag een frontale aanrijding. Rond vier uur knalden twee auto's bij de wegversmalling frontaal op elkaar. Beide bestuurders, een 73-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 51-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, raakten gewond. Zij zijn beiden door ambulancepersoneel vervoerd naar het IJssellandziekenhuis, ter behandeling. Zij hoefden niet te worden opgenomen. Hoe het ongeluk precies is ontstaan, is niet bekend.


* VERKEERSONGEVAL
Op de kruising Berlagestraat - Merkelbachstraat vond zondagmiddag een verkeersongeval plaats. Een personenauto reed, omstreeks kwart over één, op de Berlagestraat in de richting van de Prinsenlaan. Een andere wagen kwam uit de Merkelbachtstraat. Als gevolg van een voorrangskwestie botsten de twee auto's. De wagen die op de Berlagestraat reed sloeg over de kop en kwam ondersteboven tot stilstand. De 21-jarige bestuurster uit Rotterdam is voor onderzoek naar het IJssellandziekenhuis gebracht. Een inzittende van de andere wagen een 36-jarige vrouw uit Nieuw Lekkerland is met buikklachten naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM-MIDDELLAND- Politiepersoneel hield zondagavond vier verdachten aan voor openlijke geweldpleging. Rond half elf kwam de melding dat er op de Schietbaanlaan werd gevochten. Daar aangekomen troffen zij vier mannen, Rotterdammers van 19, 20, 22 en 27 jaar oud aan, die ruzie met elkaar hadden. Hierbij waren over en weer klappen gevallen. Een 24-jarige Rotterdamse was bij de onenigheid van de trap gevallen. Zij is ter plekke door ambulancepersoneel bekeken en behandeld. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten.