Bureau Verkeershandhaving


Negen verkeersdoden in een weekend

7 mei 2007

Dit weekend vielen er zeker negen doden in het verkeer. Een 35-jarige man uit Ens kwam vrijdagavond om het leven op de N50 bij Kampen. Hij kwam met zijn personenauto terecht op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtauto.

Eenzijdig ongeval
Een 21-jarig man uit Eindhoven overleed zaterdagochtend bij een eenzijdig ongeval op de A50 bij Son. Een andere 21-jarige man ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De auto waarin zij zaten botste tegen de vangrail en sloeg daarna enkele keren over de kop.

In Uitgeest is een 28-jarig inwoner om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in de Kleistunnel. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Geen geldig rijbewijs
Een ongeval in Oisterwijk kostte zaterdag een 34-jarig Poolse man het leven. Zeven andere personen, allemaal met de Poolse nationaliteit, raakten gewond. Bij het afslaan botste een personenbusje tegen een auto aan en belandde vervolgens op zijn kop in een aspergeveld. De bestuurder van het busje is aangehouden door de politie. Hij had geen geldig rijbewijs.

Over de kop
Door een nog onbekende oorzaak sloeg zondagmiddag een bestelbusje over de kop op de afrit A6 Almere-Buiten-West. Een 64-jarige vrouw werd uit de wagen geslingerd. Zij kwam onder het busje terecht en overleed ter plaatse.

Wielrenner ten val
Een 44-jarige wielrenner is zondag in Lochem om het leven gekomen. Hij kwam ten val en werd overreden door een auto met aanhanger die hem niet meer kon ontwijken.

Aanrijding met motor
Een 72-jarige vrouw overleed zondag na een ongeval in Heino. Een 28-jarige motorrijder reed in de rechterflank van de wagen. De vrouw overleed ter plaatse. De motorrijder raakte zwaargewond en is met de eveneens gewonde autobestuurder overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobahn
Twee inzittenden van een Nederlandse auto zijn zondag bij een zwaar ongeluk om het leven gekomen op de A3 van Keulen naar Arnhem. Dat liet de Duitse politie weten.


4