Gratis voorlichtings dvd voor scholen


07.05.2007 / 15:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vereniging bartimeus sonneheer

Vereniging bartimeus sonneheer

7 mei 2007

De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft de voorlichtings dvd 'Wat zie je als je niet kunt kijken?' laten maken. Deze dvd zal landelijk worden verspreid onder ruim 2.600 scholen. Tevens zal de film te zien zijn op de website van de Vereniging, www.steunbartimeus.nl.

Op de dvd 'Wat zie je als niet kunt kijken?' is te zien hoe enkele leerlingen van de school van Bartiméus in Zeist samen een dagje op stap gaan naar het mooie eiland Texel. Hoe bereiden de leerlingen zich voor op deze dag? En wat ondernemen ze allemaal op het eiland? Het bijzondere aan deze dvd is dat hij niet zozeer gaat over jongeren met een visuele beperking, maar dat deze werd gemaakt in samenwerking met de jongeren die met hun handicap leren, spelen, reizen en genieten.

Begrip
Carla Aalderink, directeur van de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt: 'De Vereniging vindt het belangrijk dat er binnen de Nederlandse samenleving begrip en aandacht is voor mensen met een visuele beperking. Voorlichting is in de ruim 90 jaar dat de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt bestaat altijd een belangrijke doelstelling geweest. Met het verspreiden van deze dvd, die met steun van sponsors mogelijk werd gemaakt, hoopt de Vereniging het begrip verder te vergroten, en inzicht te geven in hoe blinde en slechtziende jongeren in het leven staan.'

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt
De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt werft en beheert fondsen om de positie van blinde en slechtziende mensen te verbeteren. Zij doet dat voor een belangrijk deel door het mogelijk maken van projecten en activiteiten die (nog) niet met overheidsmiddelen worden gefinancierd. De Vereniging steunt ook wetenschappelijk onderzoek en internationale projecten. Deze projecten en activiteiten zijn hard nodig en zonder giften van particulieren en bedrijven niet mogelijk.


Noot voor de redactie (