Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 7 mei

BREDA, 7 mei 2007

Twee broers aangehouden na bedreiging met mes

BREDA: De politie heeft zondagmorgen rond 11.45 uur twee broers (19 en 22 jaar) uit Breda aangehouden op de Conradstraat. Zij worden verdacht van bedreiging van een 19-jarige stadgenoot. Getuigen belden de politie nadat het slachtoffer vertelde dat hij achterna gezeten werden door twee mannen met een groot mes. De drie mannen kennen elkaar, de twee verdachten zeggen dat ze al tijden lastig gevallen werden door het slachtoffer. De broers zijn in verzekering gesteld om de politie de mogelijkheid te geven een en ander uit te zoeken. In de voortuin van een woning aan de Conradstraat is het mes teruggevonden dat vermoedelijk werd gebruikt bij de bedreiging.

Baarlenaar verdachten van autorijden onder invloed van GHB

BREDA: Een 24-jarige inwoner van Baarle-Nassau is zondagmiddag rond 12.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van harddrugs. De politie kreeg een melding dat een BMW met Belgisch kenteken onverantwoord over de Nieuwe Kadijk reed. Surveillerende agenten reden juist de auto tegemoet en lieten de automobilist stoppen. De Baarlenaar, die erg druk en actief was, verklaarde zelf een flessendopje met de vloeibare harddrug GHB te hebben gedronken en was ook duidelijk onder invloed. Zijn rijbewijs is in beslaggenomen en een afgenomen bloedproef moet uitwijzen in hoeverre de man onder invloed was. Na verhoor is hij heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voetbalwedstrijd loopt uit de hand

BREDA: Een voetbalwedstrijd tussen de Bredase verenigingen Boeimeer en Barca is zondagmiddag rond 16.00 uur uit de hand gelopen. Na het uit het veld sturen van een Barca-speler liepen de gemoederen tussen beide partijen hoog op. De politie kwam met negen eenheden ter plaatse, gelet op het grote aantal supporters van beide verenigingen en de grimmige sfeer die er heerste. Besloten werd deëscalerend op te treden en alle aanwezigen te laten vertrekken. Aan de voorzitters van beide clubs is uitgelegd waarom darvoor gekozen werd. Het alcoholgebruik bij veel supporters had daar direct mee te maken. Er werd desondanks een 39-jarige Bredanaar aangehouden, hij wilde niet vertrekken toen agenten hem daarom vroegen. De man was ongerust over zijn kinderen die mogelijk nog op het complex waren. Rond 17.30 uur waren alle aanwezigen vertrokken. Inmiddels is er een aangifte binnen van een 23-jarige Boeimeer-speler die op het veld naar eigen zeggen een vuistslag van een Barca-supporter in het gezicht kreeg. Hij liep letsel aan het gebit op.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 01.00 uur een 28-jarige Bredanaar aangehouden in een woning in de wijk Wisselaar. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben geslagen. De twee liggen in een scheiding en daarover ontstond ruzie. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

BREDA: De politie heeft kort voor 12.00 uur maandagmorgen een 52-jarige Bredanaar aangehouden in een woning in de wijk Zandberg. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geschopt en bedreigd. Het tweetal is in een echtscheiding verwikkeld. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

ETTEN-LEUR: Een 18-jarige inwoner van Etten-Leur is maandagmiddag kort voor 13.00 uur aangehouden nabij een woning in Etten-Leur-Noord. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn 21-jarige broer met een mes. De twee leven al langer in onmin met elkaar, maar de bom barstte maandag. Na een vechtpartij in de woning ging de 18-jarige man om even later een mes terug te komen. Agenten konden de man snel inrekenen; hij is in verzekering gesteld.

Automobilist rijdt onder invloed tegen boom in Ulvenhout

ULVENHOUT: Een 37-jarige automobiliste uit Hoogstraten is maandagmorgen rond 01.00 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was op de Chaamseweg uit de bocht gevlogen en tegen een boom gereden. Agenten vermoedden dat er alcohol in het spel was en lieten de vrouw blazen. Dit nadat
ambulancepersoneel de vrouw hadden bekeken op eventuele verwondingen. De vrouw blies 450 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de automobiliste met een proces-verbaal heengezonden.

Twee Oostenrijkers met drugs in busje aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 11.00 uur op de kruising Nieuwe Haagdijk-Fellenoordstraat twee Oostenrijkers van 27 en 30 jaar aangehouden. Ze reden in een busje dat over de weg slingerde. Een oplettende getuige die achter de auto reed, belde de politie. Agenten lieten de 27-jarige bestuurder blazen, maar daaruit bleek niet dat de man onder invloed van alcohol was. In het busje werden echter diverse spuiten en andere attributen voor drugsgebruik aangetroffen. Ook vonden agenten een flink geldbedrag in de auto. Na hun aanhouding is het busje nog verder onderzocht en werd ook nog vermoedelijk cocaïne gevonden. De twee Oostenrijkers zijn in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles in Breda en Etten-Leur na klachten buurtbewoners

BREDA: Bij snelheidscontroles op de Ambachtenlaan (Breda) en Hilsebaan (Etten-Leur) zijn maandag in totaal 83 bekeuringen uitgeschreven. Na aanleiding van klachten van buurtbewoners over te hoge snelheid werden de controles uitgevoerd. Op de Ambachtenlaan reden 57 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. Op de Hilsebaan gingen 26 passanten over de schreef; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/uur, terwijl ter plaatse 80 km/uur is toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul