Saferpay nu ook in Nederland - Veilig online-betalingsverkeer


Hét ePayment-platform voor Europa

AMSTERDAM, 20070507 -- Het Zwitserse Telekurs Card Solutions AG breidt haar verkoop-netwerk van het toonaangevende ePayment-platform Saferpay in heel Europa verder uit. In ons land is Saferpay in januari 2007 van start gegaan. Momenteel werken er in Europa al meer dan 7.000 bedrijven in de eCommerce-, phone-/mailorder-sector met het veilige betaalsysteem van Saferpay. Daaronder bekende namen als de Lufthansa-World-Shop, BMW, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn en de T-Online-Shop.

Succesvolle start in Nederland
Ook in Nederland boekt het ePayment-platform sinds de start in januari indrukwekkende resultaten. Klanten van het eerste uur van het veilige online betaalsysteem zijn onder andere: Uitgeverij Segment/Elektuur, H@and international, Qplaza en EZPress® News Distribution, daarnaast hebben onder meer ook Ahrend en HENK (Mobilly) Saferpay voor hun websites geïmplementeerd.

Voordeliger
Naast de eenvoudige integratie en de hoge veiligheidsstandaard overtuigt ook de aantrekkelijke prijs/prestatie-verhouding. "Marktanalyses hebben laten zien dat Saferpay voordeliger is dan vergelijkbare producten die tot nu toe in Nederland worden aangeboden", zegt Frank Horn, business manager Saferpay voor Nederland. "Bovendien biedt Saferpay online-bedrijven de mogelijkheid om acceptatie-overeenkomsten voor VISA, MasterCard en Maestro via Telekurs Multipay AG als handelsbank te verwerken."

Telekurs Multipay is het eerste Zwitserse creditcardbedrijf dat webshop-exploitanten de mogelijkheid biedt om naast creditcards ook de populaire Maestro-kaart als betaalmiddel te accepteren. Dat is met name geschikt voor webshops met een internationale clientèle. Dat geldt ook voor DCC (Dynamic Currency Conversion). Deze automatische valuta-omwisseling rekent nu ook op Internet elk te betalen bedrag in een oogwenk om in de valuta van de betreffende kaart. Bedrijven profiteren daarbij bovendien van lagere commissies.

Minder risco
"Saferpay maakt het voor webshop-exploitanten en bedrijven uit de phone/mailorder-sector mogelijk om hun betalingsprocessen uit te besteden en daarmee het risico van misbruik van creditcards sterk te verminderen", licht Horn toe. "Via een Internet-invoerscherm of een directe verbinding (XML) kunnen de bedrijven op ons ePayment-platform een groot aantal verschillende credit- of debitcards verwerken. Daaronder ook iDeal, het in Nederland geprefereerde betaalmiddel dat vanaf begin juni eveneens is geïntegreerd." Op de website www.saferpay.com kunnen belangstellenden in een demo-shop de afwikkeling van betalingen via de virtuele terminal te allen tijde een op een testen.

Volledige integratie - maximale veiligheid
Saferpay kan volledig in een Webshop worden geïntegreerd en voldoet ook aan de richtlijnen van Visa en MasterCard wat betreft de toezending, verwerking en het opslaan van kaartgegevens. De twee wereldwijd meest vooraanstaande creditcardbedrijven eisen dat alle exploitanten van webshops regelmatig hun veiligheidsmaatregelen laten certificeren. Niet gecertificeerde bedrijven kunnen bij een diefstal van gegevens voor de ontstane schade aansprakelijk worden gesteld.

Via Saferpay kunnen bedrijven alle gevoelige kaartgegevens compleet in het door banken gecertificeerde rekencentrum van Telekurs verwerken. Zodoende is er voor het bedrijf geen reden meer om creditcardnummers op de eigen servers op te slaan. Certificering is derhalve niet meer noodzakelijk.

//Einde bericht