Gemeente Hilversum

Informatiebijeenkomst voorgenomen bouw smok-school

24 april 2007
Op maandag 7 mei organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst in verband met de voorgenomen bouw van een school voor kinderen met gedragsproblemen aan de Kloosterlaan (Kerkelanden). De bijeenkomst vindt plaats in de Augustinusschool (Kloosterlaan 11) en begint om 20.00 uur (vanaf 19.45 koffie). Wethouder Otger Meuwissen (onderwijs), de heer Ton van den Brink (directeur Mulock Houwerschool) en de heer Jacques Gordijn (directeur J.H. Donnerschool) zullen de plannen toelichten.

In de regio leeft al jaren de wens om een school voor kinderen met gedragsproblemen (cluster 4 school) te realiseren. In het Gooi is een dergelijke school voor voortgezet onderwijs nog niet aanwezig, waardoor leerlingen zijn aangewezen op vervoer naar scholen elders (o.a in Amersfoort). Daarom wordt de gemeenteraad voorgesteld om in te stemmen met het realiseren van een nevenvestiging van de Mulock Houwerschool in Amersfoort, een school die door veel leerlingen uit het Gooi en de Vechtstreek wordt bezocht.

Jongere kinderen zijn voor soortgelijk onderwijs aangewezen op de Donnerschool in Hilversum, gehuisvest in tijdelijke locaties. Ook voor deze school wordt in overleg met de provincie naar definitieve huisvesting gezocht. De gemeente streeft naar een ononderbroken ontwikkelingslijn voor de leerlingen.

Het realiseren van een school in 't Gooi biedt ongeveer 90 kinderen van 12 tot ± 18 jaar de mogelijkheid om zonder veel reizen dagelijks de school te bezoeken. Alle gemeenten in de regio pleiten daar sterk voor.

De gemeente wil de provincie Noord-Holland vragen de helft van de kosten (totaal 3,8 miljoen euro) voor haar rekening te nemen.