Uitnodiging werkbezoeken Eurlings aan Zuidvleugel, Huizinga aan OV Rotterdam

Dinsdag 8 mei bezoeken minister Camiel Eurlings en staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat de provincie Zuid-Holland. Vertegenwoordigers van de media zijn hierbij van harte welkom.

Minister Eurlings brengt een bezoek aan de Hubertustunnel en de toekomstige A4 Midden-Delfland. Tijdens dit werkbezoek zijn er twee persmomenten.

Namelijk van:

9.00 tot 9.50 uur

Om 9.00 uur start een korte wandeling naar de Hubertustunnel en is er toelichting op de werkzaamheden. Het is de eerste keer in Nederland dat er onder bebouwd gebied is geboord.

9.15 uur Bezoek Hubertustunnel, Den Haag, toelichting door projectmanager Paul Janssen

9.30 uur Toelichting Internationale Ring Den Haag door Wim Deetman, burgemeester van Den Haag

Adres:

Landscheidingsweg, Den Haag

10.30 tot 11.10 uur

10.45 uur Bezoek Integrale Ontwikkeling Delft Schiedam (toekomstige A4 Midden-Delfland). Discussie met bewonersorganisaties: 'Midden Delfland vereniging','agrarische natuurvereniging de Vockestaert', 'Schiedams overleg bewonersorganisaties' (Salbo) en 'Bedrijfsterreinenvereniging Vijfsluizen Schiedam', onder leiding van Christiaan van de Kamp, wethouder Midden-Delfland.

Adres:

A4, zie bijlage voor routebeschrijving

Staatssecretaris Huizinga brengt een bezoek aan het Openbaar Vervoer in de regio Rotterdam. Zij wordt ontvangen door wethouder Baljeu.

10:10 uur Staatssecretaris ontvangt OV-Chipkaart van dhr. Peters (directeur RET)

10:30 uur Staatssecretaris reist met metro naar Rotterdam CS (gebruik chipkaart)

Staatssecretaris bestuurt metro

11:00 uur Toelichting op ontwikkelingen Rotterdam CS door dhr Visser, directeur Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (locatie: dak Groothandelsgebouw)

11:30 uur Staatssecretaris reist met tram naar station Wilhelminaplein, vertegenwoordigers van minder valide-reizigers reizen mee

11:45 uur Wandeling door station en voetgangerstunnel Wilhelminaplein

11:55 uur Staatssecretaris vertrekt per lagevloerbus

Aanmelden:

Media die bij één of meerdere persmomenten/bezoeken aanwezig willen zijn, worden verzocht zich aan te melden bij Laura Kwakernaak: 070-3517045, Laura.kwakernaak@minvenw.nl of bij Annette Kraft van Ermel: 070-3517117, annette.kraft.van.ermel@minvenw.nl

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed