Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen, 08-05-2007

Met auto tegen boom
HOOGEVEEN Op de Eikenlaan in Hoogeveen botste maandagmiddag een 57 jr. vrouw uit die plaats met haar auto tegen een boom. De vrouw zat alleen in de auto. Ze is met schouderverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Na een bocht in de weg verloor de vrouw de macht over het stuur. Waarschijnlijk heeft ze met een wiel de stoeprand geraakt. De auto kwam in een slip en botste links van de weg tegen een boom.

Automobilist in ziekenhuis na aanrijding
ASSEN Op de weg het Anreep onder Assen botsten maandagmiddag twee personenautos op elkaar. Daarbij raakte een 30 jr. automobilist uit Rolde gewond.
De aanrijding gebeurde vlak voorbij een bruggetje (wegversmalling) in deze weg. Een 19 jr. automobiliste uit Amen kwam, net nadat ze het bruggetje was gepasseerd, iets teveel op de linkerweghelft. Daarbij kwam zij in botsing met de tegemoetkomende Roldenaar. Door de klap van de aanrijding kwam de auto van de man tot stilstand tegen een boom. De brandweer kwam er aan te pas om hem uit zijn auto te halen. Per ambulance is hij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (07-138242)

Getuige belet dronken man verder te rijden
RODEN Maandagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een 55 jr. inwoner van Roden. De man reed met een alcoholpromillage van ongeveer 2,1 promille in zijn auto over de Leeksterweg in Roden. Hij slingerde erg en stopte op een bepaald moment midden op het fietspad. Een getuige zag de man rijden en op de achterbank gaan liggen nadat hij was gestopt. De politie werd gewaarschuwd. Toen de dronken automobilist weer wilde wegrijden belette de getuige dit. De politie hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau. Na het afnemen van de ademanalyse, het afleggen van een verklaring en het invorderen van zijn rijbewijs is de man in vrijheid gesteld. (07-138270)

Auto-inbraken
EXLOO Na Emmen en Odoorn was in de nacht van maandag op dinsdag Exloo het werkgebied van autokrakers. Tot dinsdagmiddag hebben inmiddels zes autobezitters aangifte gedaan van het openbreken van hun auto. Dit gebeurde aan de Taxuslaan, Veldakkersweg, Cederlaan, Zuideinde en Johan Schoenmakerlaan. Uit alle opengebroken autos zijn de radios gestolen. Ook verdween een navigatieapparaat.

De politie blijft zich er over verwonderen dat er veel waardevolle spullen en (antidiefstal) frontjes van autoradio in autos worden achterlaten. Ook in Exloo bleek weer dat de dieven autos uitzoeken waar zichtbaar spullen van hun gaarding in liggen. Op de ramen van meerdere autos waren duidelijk veegsporen te zien. De autos waar bijv. het frontje van de autoradio was gehaald liet men ongemoeid. Het advies van de politie is dan ook om altijd waardevolle spullen uit de auto te halen, ook als deze bij de woning geparkeerd staat.

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.