Gemeente Hengelo

Beurscafé Bibliotheek maakt doorstart

In aanwezigheid van burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo heeft het Beurscafé van Bibliotheek Hengelo een doorstart gemaakt. Samen met de medewerkers van De Kapstok Leerwerkprojecten hebben de drie partijen op dinsdag 8 mei dit heuglijke feit gevierd.

Na de verhuizing van de bibliotheek naar het Beursplein heeft het ArbeidsTrainingsCentrum (ATC) uit Enschede het Beurscafé gerund. Het Beurscafé is een cultureel-educatieve ambiance in de bibliotheek met een horecavoorziening. ATC heeft door financiële problemen het Beurscafé moeten afstoten. Vervolgens is gezocht naar een instelling die de exploitatie van het café kon overnemen. Die is gevonden in De Kapstok Leerwerkprojecten.

Twee vliegen

Het Beurscafé moet een geheel eigen gezicht krijgen. Er wordt aan meerdere doelen tegelijk gewerkt: een aantrekkelijk café in de bibliotheek met een frisse, klantgerichte benadering en tegelijkertijd een voorziening waar jongeren worden toegeleid naar de arbeidsmarkt.

De Kapstok Leerwerkprojecten heeft al een traditie opgebouwd in de uitvoering van leerwerktrajecten in Twente. De doelgroep bestaat uit jongeren die veelal door sociale en persoonlijkheidsproblematiek niet in staat zijn om gewoon naar school te gaan. Het succes van De Kapstok is dat zij door een intensieve persoonlijk gerichte benadering er toch in slaagt veel van deze jongeren terug te leiden naar school (het ROC van Twente) of een plaats op de arbeidsmarkt.

Wethouder Janneke Oude Alink feliciteert Lestrez Masaki met zijn leerwerkbaan bij het Beurscafé.