Gemeente IJsselstein


Multiculturele Markt IJsselstein: veelkleurig en hartverwarmend

Datum: dinsdag 8 mei 2007
Aanstaande zaterdag 12 mei is er voor de tweede keer een multiculturele markt. Deze dag staat in het teken van sport en jeugd. De multiculturele markt vindt plaats op het Monitorplein van 09.00 tot 16.00 uur.

Hartverwarmende belevenis
De Multiculturele Markt staat voor een veelkleurige markt die behalve leuk en gezellig, ook een hartverwarmende multiculturele beleving is! De Multiculturele Markt zorgt voor een bijzondere wereldreis in één dag waar alle bezoekers kennis kunnen maken met diverse goederen, diensten, multiculturele activiteiten en optredens, typische producten van de vele culturele bewoners uit onze IJsselstein. De Multiculturele Markt biedt extra mogelijkheden doordat mensen elkaar gaan ontmoeten, aanspreken, ideeën uitwisselen en bijdrage leveren en het versterken van de sociale cohesie in de wijk. Er zijn hier economische uitdagingen die nog niet voldoende worden geëxploiteerd. Zaterdag 12 mei staat in het teken van sport en Jeugd!!!
Wat kunt u allemaal op de markt zien?

De markt bestaat uit kramen met :
Verkoop producten uit de derde wereld; Het Klaphek zuivel en kaas verkoop; Windotter;Toko Specerijenberg; De derde Wereld Winkel;Marokkaanse kleding en accessoires;Stichting het Zonnelied Mangobrood en dadels;Olijfje met Marokkaanse exotische vruchten en brood;Sporttalent uit het wijkproject (stichting Innovatieplatform Samen); Werkgelegenheidproject (stichting Innovatieplatform Samen);Buurt in Kleur nieuwe stijl (stichting Innovatieplatform Samen);Sportvereniging Ladysport;Indonesische kleding en accessoires; Sieraden, tassen;hennapainting ;Haarvlechten; Stoelmassage; Kinderkleding en speelgoed verkoop tweedehands (+ glijbaan op een hoek), SWOIJ en IJSW; Marokkaans servies; Koffie, thee, limonade, bowl en kindersnoep.

Tijd voor Elkaar
Het Steunpunt voor Vrijwilligerswerk IJsselstein en het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp staan bij de kraam van het IJSW en de SWOIJ met het advertentiebord van Tijd voor Elkaar. Bij Tijd voor Elkaar worden vraag en aanbod samengebracht van personen die iets voor elkaar willen betekenen: gezamenlijk een activiteit ondernemen, of een hulpvraag of hulpaanbod willen doen. Van 10.00 uur tot 12.30 uur zal de Fotoclub Ef Elf aanwezig zijn: kom op de foto met je beste maatje, met je vriend of vriendin, vader, moeder, buurman of buurvrouw en laat zien hoe blij je met elkaar bent!

Hapjes

Op de multiculturele markt kunt u van verschillende hapjes genieten:
Somalische hapjes (Vluchtelingenwerk)
Turkse hapjes (Stichting Efes)
Indonesische hapjes
Egyptische hapjes
Surinaamse hapjes
Surinaamse schaafijs
Marokkaanse koekjes/ hapjes en Marokkaanse thee
Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er een kinderhoek waarin zij kunnen knutselen en geschminkt worden (door Altrecht en Paulusschool). Ook is er een springkussen.

Podium
10.00-10.30 uur: Altrecht talent
11.15-11.45 uur: demonstratie Djembé (cursusproject IJsselstein) 12.00-12.30 uur: demonstratie Kickboxen
13.00-13.30 uur: Altrecht talent
13.30-14.30 uur: IJsselsteins Zeemanskoor
14.30-15.00 uur: demonstratie Ladysport
15.00-16.00 uur: workshop Djembé

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de sociaal buurtbeheerders van de Stichting Welzijn Ouderen IJsselstein, algemeen telefoonnummer: (030) 686 80 30
José van Vliet: 06-33 978 657, jose@swoij.nl
Latifa Ouari: 06-33 978 656, Latifa@swoij.nl