Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Spannende ontknoping IJSCO jeugd toernooi(en) 2006/2007

De IJSCO jeugd competitie 2006/2007 loopt op zijn eind en met nog twee toernooien te gaan is het spannend te noemen boven in de ranglijst.

Op 12 mei te Duiven en op 26 mei te Wageningen hebben alle deelnemers weer de mogelijkheid om zijn of haar score op te vijzelen. En op dit moment zijn we nog twee rondes af van het slot van dit prachtige jeugdcompetitie IJSCO genoemd. Interregionaal Jeugd Schaak Competitie.

De ontknoping in zo een spannende competitie is voor alle deelnemers de slagroom op het ijsje. Ze moeten nog ergens voor spelen. Het is nog niet gedaan. De kampioen is nog niet bekend. De spanning stijgt ten top. De kinderen die zijn of haar zenuwen het meest de baas zijn, maken wellicht de meeste kans op de tiel. Dat Thomas Beerdsen zijn zenuwen de baas kan zijn is wel gebleken op het Nederlands Kampioenschap voor de etjes, pas na de barrage viel toe de beslissing.

Titelkandidaten
Maar de meeste en grootste titel kandidaten zijn toch wel te vinden bij de huidige nummer 1e Koen Riksen van S.v de Variant (Huissen), 2e Fabio Bravo van de Toren Arnhem en de nummero 3, niemand minder dan de huidige Nederlandse Kampoen bij de E-tjes, Thomas Beerdsen van de Toren-Arnhem/schaakmaat Apeldoorn.
Maar ook andere kandidaten zoals, Dennis Neervoort van de Elster Toren, en Agnes Choynacki van de Cirkel uit Ede en Jamiro Brokken uit Zutphen maken een goede progressie door en kunnen zonodig nog roet in het eten gooien bij genoemde titel kandidaten.

Voor de stand wil ik u graag verwijzen naar de IJSCO site, deze is onder gebracht bij de Toren-Arnhem site

---