Veilig Amsterdam


Stadsdeel Westerpark - Eerste Kindlint officieel geopend in Amsterdam

14/05/2007 - Op woensdag 9 mei is het eerste Kindlint in Amsterdam officieel geopend. In aanwezigheid van de kunstenaars, de kinderen en bewoners uit de buurt legde Dirk de Jager, portefeuillehouder Leefomgeving, de laatste tegel bij de hoofdingang van de Elisabeth Paulusschool.

Kindlint
Een Kindlint is een duidelijk gemarkeerde route waarlangs kinderen zelfstandig, veilig en prettig naar allerlei opvang-, onderwijs-, speel- en vrijetijdsvoorzieningen kunnen lopen en/of fietsen. Met een Kindlint kunnen kinderen van alle leeftijden zelf op pad. Al spelend van de ene plek naar de andere. Zo worden ze op leuke manier verkeers- en sociaalveilig over straat geleid.

Doel Kindlint
Stadsdeel Westerpark wil graag dat kinderen zich zelfstandig(er) spelend bewegen tussen en naar plekken waar zij graag komen. Als neveneffect kan het Kindlint, doordat het kinderen de mogelijkheid biedt zelf op pad te gaan naar school en naar activiteiten, ouders de mogelijkheid bieden te ontzorgen. Het stadsdeel wil zich daarom richten op het verbinden van netwerken van grotere speelplekken, zodat kinderen zich op een speelse wijze door de wijk kunnen bewegen. Er is voor gekozen om een eerste Kindlint aan te leggen in de Spaarndammerbuurt.

Kunstenaars en kinderen
Het stadsdeel heeft het kunstenaarsduo Berkman en Janssens ingeschakeld om het lint van tegels te ontwerpen. Dit deden zij samen met de leerlingen van de Elisabeth Paulusschool en Spaarndammerschool.

Kijk ook bij

> Veilig in en om school »
> site Stadsdeel Westerpark »