Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 14-05-07

TILBURG, 14 mei 2007

Inbraakmelding brengt politie bij hennepkwekerij

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag 13 mei jl. in een woning aan de Jachtslotstraat op zolder een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam de plantage op het spoor na een melding dat er in het pand werd ingebroken. De politie ging daarop de woning binnen. De bewoner was juist samen met twee andere mannen de volgroeide planten aan het knippen. Het is de tweede keer dat de politie in deze woning een hennepkwekerij aantreft. De bewoner, een 35-jarige man is in verzekering gesteld. Van een inbraak bleek dus geen sprake te zijn.

De politie kreeg gistermiddag omstreeks 15.35 uur een melding, dat er werd ingebroken in een woning aan de Jachtslotstraat. Twee daders waren volgens de anonieme melder via een openstaand raam naar binnen geklommen. Ter plaatse bleek dat van één woning inderdaad een raam op de eerste etage open stond. Dit raam was makkelijk te bereiken via een regenpijp en het plat dak. Een agent is daarop naar binnen geklommen en heeft vervolgens de voordeur voor zijn collega geopend. In het pand troffen zij op zolder drie verdachten, inclusief de bewoner, aan die circa 140 oogstrijpe hennepplanten aan het knippen waren. Er waren al een aantal vuilniszakken met toppen gevuld. De plantage is ontmanteld. Onder de kwekerij bevonden zich de slaapkamers van de kinderen. De verdachten, de 35-jarige bewoner, een 52-jarige Tilburger en een 33-jarige illegaal in Nederland verblijvende Turk zijn aangehouden. De bewoner is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op 11 augustus 2006 werd in zijn woning ook al een hennepkwekerij ontmanteld.

Man aangehouden na doorrijden

TILBURG: Een 48-jarige man uit Tilburg is vannacht rond 00:15 uur in zijn woning in Tilburg Noord aangehouden. De man was doorgereden na een aanrijding waarbij hij betrokken was.

De verdachte sloeg bij de Ringbaan Oost linksaf in de richting van de Ringbaan Noord. Plotseling zag hij een auto linksaf de Bosscheweg inrijden. De man kon die auto met de 28-jarige bestuurster uit Grave niet meer ontwijken. Hij reed met zijn voorzijde tegen de rechterkant van haar auto. Vervolgens reed de verdachte weer verder. Hij had te veel gedronken en waarschijnlijk een rood verkeerslicht genegeerd. Zijn rij- en kentekenbewijs zijn ingevorderd. Rond 02:15 uur is hij weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt fietsendief aan

TILBURG: Een 38-jarige Tilburger wordt verdacht van fietsendiefstal. De politie ontdekte dat de man in de afgelopen weken maar liefst acht fietsen gestolen had. De verdachte werd vannacht omstreeks 03:15 uur aangehouden toen agenten in de kofferbak van zijn auto een gestolen fiets aantroffen.

De politie was naar de man op zoek, omdat hij verdacht werd van het lastigvallen van zijn ex-vrouw. Toen de politie hem zag rijden in de Gerard Mercatorstraat, merkten de agenten op, dat er een zwarte omafiets in zijn kofferbak lag. Die bleek gestolen te zijn vanaf de Bilderdijkstraat. Hij bekende de diefstal. Hij ontkende dat hij zijn ex-vrouw had lastiggevallen. Ook vertelde hij dat er in zijn woning nog zeven gestolen fietsen stonden. Ook deze fietsen had hij de afgelopen twee weken vanaf diverse plaatsen in Tilburg gestolen. De fietsen zijn in beslag genomen. Hij doet daar afstand van. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt overval in woning

TILBURG: Vrijdagavond 11 mei jl. is omstreeks 22.00 uur een 77-jarige Tilburger in zijn woning aan de Bellinistraat het slachtoffer geworden van een overval. Een man die voordeed alsof hij zijn armen gebroken had, mishandelde de bejaarde man en beroofde hem van zijn portemonnee.

Het slachtoffer zat in de woonkamer televisie te kijken toen er werd aangebeld aan de voordeur. Er stond een circa 18-jarige man die zei dat hij was gevallen en dat hij daarbij zijn armen had gebroken. Hoewel de bewoner niets aan de armen van de man zag, liet hij hem toch binnen. Plotseling werd de bejaarde bewoner door de bezoeker van achteren vastgepakt en achterover getrokken. Het slachtoffer viel op zijn rug. De overvaller eiste geld en sloeg het slachtoffer met gebalde vuist in het gezicht. Hierop gaf de man zijn portemonnee met daarin slechts een gering geldbedrag af waarna de overvaller via de voordeur wegliep. Het hevig geschrokken slachtoffer heeft een verdikking en een blauwe verkleuring aan zijn rechteroog. De dader is een blanke blonde man, circa 18 jaar oud. Hij droeg een roodblauw gestreept shirt met capuchon. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Dronken automobilist slaat over de kop

TILBURG: Een 20-jarige man uit Tilburg is vannacht rond 02:30 uur in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Ringbaan West zijn auto achter gelaten te hebben na een eenzijdig verkeersongeval en dit incident vervolgens niet gemeld te hebben. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij heeft een rijverbod van vijf uur opgelegd gekregen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie kreeg een melding van een auto die aan de Ringbaan West ondersteboven in de berm lag. Aangekomen troffen de agenten alleen de auto aan. Toen ze de die optakelden troffen ze in het voertuig een identiteitskaart aan. Ze herkenden de man op het pasje als de man die ze 200 meter eerder zagen lopen. De politie besloot toen om hem thuis te bezoeken. Tijdens de rit naar het huis van de verdachte kregen ze te horen dat zijn moeder de auto als gestolen opgegeven had. Toen de politie even later aankwam bij het huis verklaarde de man dat hij met zijn telefoon bezig was, toen hij een lantaarnpaal raakte. Daarna vloog hij over de kop. Even later pikte een vriend hem bij zijn auto op en bracht hem naar huis. De verdachte vertelde thuis dat zijn auto gestolen was.

Op het bureau bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies 400 ug/l. Hij verklaarde vijf glazen bier gedronken te hebben. Omdat hij een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij heeft een rijverbod van vijf uur opgelegd gekregen.

Politie onderzoekt diefstal motorfietsen

TILBURG: Vannacht of gisteravond zijn bij een inbraak in een garage annex berging van een woning aan de Ringbaan Noord twee motorfietsen gestolen. De inbraak werd vannacht om 02.30 uur ontdekt. De dieven hebben de toegangsdeur naar de garage geforceerd. Vervolgens zijn een bordeaux rode Honda CBX 50 met het kenteken MK-07-VD en een blauwwitte crossmotor met het kenteken MB-LF-29 gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en de motoren gesignaleerd.

Auto uitgebrand

GOIRLE: Vannacht heeft de brandweer omstreeks 03.50 uur een autobrand geblust aan de Goirlesedijk. De politie kreeg als melding dat er een aanrijding met beknelling zou zijn, waarbij het voertuig inmiddels in brand zou staan. Ter plaatse troffen de dienders wel een brandend voertuig aan, waar echter niemand in zat. Nadat de brand geblust was, is het voertuig getakeld. Er zaten geen kentekenplaten op de auto. Het gaat om een Audi RS6. Het voertuig is vermoedelijk in Duitsland gestolen maar verder onderzoek moet hier zekerheid over geven

Gesignaleerde man aangehouden

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 09.15 uur op de Kapitein Hatterastraat een 27-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd bleek te staan voor een boete van 500 euro of tien dagen hechtenis. Hij is overgebracht naar het cellencomplex.

Politie houdt winkeldief aan

TILBURG: Een 53-jarige vrouw uit Tilburg is vanmiddag rond 12:15 uur in een bouwmarkt aan de Hestiastraat aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een fles reiniger gestolen te hebben. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

De vrouw had de beveiliging van de fles afgehaald, en het goed vervolgens in haar tas gestopt. Aan de kassa rekende ze wel andere artikelen af, maar niet de fles, die een waarde had van 10,-. Toen ze naar buiten liep, werd ze aangesproken door een medewerker. Ze bekende het feit te hebben gepleegd, en deed ter plaatse afstand van de fles. De vrouw heeft een boete van 125,- betaald.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ronald Monsieurs