Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

14-05-2007

Diplomering Nightingale Groene Hart Ziekenhuis

Op dinsdag 15 mei a.s. is de diplomering van een groep verpleegkundigen die het leiderschapsprogramma Nightingale hebben gevolgd. De twaalf verpleegkundigen werken op drie verschillende afdelingen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

De diplomering is van 15.00 tot 16.30 uur in de gehoorzaal, Bleulandlocatie, Bleulandweg 10, Groene Hart Ziekenhuis Gouda.

Het LEVV ontwikkelde het Nightingale programma voor getalenteerde verpleegkundigen. Het leertraject is gericht op verdieping en professionalisering van het verpleegkundig beroep, waarbij de patiënt centraal staat.

"Een gewone bijscholing gaat veelal over een ziektebeeld, dit gaat veel dieper. De verpleegkundigen leren zich staande te houden in het krachtenveld van een ziekenhuis. Ze worden zich meer bewust van dingen die om hen heen gebeuren", volgens de opleidingscoördinator.

Uit ervaring blijkt dat de deelnemers verbanden leggen tussen bijvoorbeeld de administratie in het zorgproces en de actiepunten van Sneller Beter. Het is nu duidelijk waarom ze zoveel moeten opschrijven. Daar gaat de veiligheid in de instelling op vooruit! Collega's kijken nieuwsgierig mee als de deelnemers in hun vrije tijd op het werk komen. 'Kom je weer Nightingalen?' Verpleegkundigen nemen zelf initiatief en hebben na dertig jaar weer volop plezier in hun werk.

De ervaring in het Groene Hart Ziekenhuis met het programma is dermate positief dat men serieus overweegt binnenkort met een tweede groep te starten.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Myriam Crijns, via 030 2919039 of m.crijns@levv.nl.
Klik hier