Gemeente Almelo

Leemslagen: duurzaam wonen en recreëren in westelijke groene long


9 mei 2007 - Komend najaar wil de Gemeente beginnen met het bouwrijp maken van het eerste deel van Leemslagen. Rond deze voormalige zandafgraving komen 300 woningen in de hogere prijsklasse, maar de Gemeente wil het ook voor andere groepen mogelijk maken betaalbaar te wonen in dit bijzondere gebied met veel groen en water. Aan de zuidwestkant is in een 14,5 hectare groot natuurgebied ruimte voor een zogeheten geboortebos en er komt een fietsbrug naast de bestaande Leemslagenbrug. In de informatieve gemeenteraadsbijeenkomst op dinsdag
15 mei is een presentatie, daarna worden de plannen vrijgegeven voor inspraak.

Leemslagenplas

Doel van het plan is het versterken van de recreatie-mogelijkheden in deze groene long en het behouden en aantrekken van hogere inkomensgroepen door het ontwikkelen van een aantrekkelijk woonmilieu. Behalve het aanleggen van een fietsbrug naast de Leemslagenbrug, wat de hoofdontsluiting wordt, komt er ook een ontsluiting van het gebied nabij de jachthaven. Er komt geen vaarverbinding tussen de Leemslagenplas en de zijtak van het Twentekanaal.

Unieke kans

Volgens het college van b&w biedt de Leemslagenplas een unieke kans om een woonwijk te maken waarin het prettig wonen en verblijven is. Je woont er in de buurt van water en natuur, met een snelle toegang tot de A35, én op fietsafstand van de stad met al zijn voorzieningen.