NCRV

Eindexamenjournaals

Eindexamenjournaals bij NCRV op televisie, radio en internet

Eindexamenjournaal
Woensdag 16 mei
Nederland 3, 19.00 uur

Dit jaar zullen zoân 200.000 middelbare scholieren eindexamen doen. Het grootste deel, 113.000 leerlingen, doet examen op het VMBO, zoân 50.000 HAVO-examen en 34.000 leerlingen doen examen op het VWO. Honderdduizenden ouders, familie en vrienden duimen en leven mee, in de hoop dat het felbegeerde papiertje gehaald wordt. Vanaf woensdag 16 mei doet de NCRV drie weken lang verslag in het Eindexamenjournaal. Dagelijks op tv op Nederland 3, maar ook meerdere keren per dag op Radio 1, Radio 2, 3FM en FunX. Met in de journaals op televisie aandacht voor de examenvakken, het laatste nieuws van de LAKS-klachtenlijn en tips & tricks om de examenperiode door te komen. En de belevenissen van de Controle Commissie, die het land in trekt om surveillanten met piepende schoenen op te sporen of het geluid te meten van een naast de school gelegen bouwplaats. BNâers TMF-vj Miljouschka en Urbnn-presentator Curt Fortin gaan terug naar de schoolbanken.

Vanuit het zenuwcentrum in Hilversum presenteert Barbara Karel het Eindexamenjournaal. Met al haar uitzendingen op radio en televisie is Barbara niet te missen. "Dit jaar moeten weer tienduizenden jongens en meiden zwoegen voor dat papiertje. Ik ben blij dat het voor mij alweer lang achter de rug is. Ik vond mijn tijd op de middelbare school in Kampen helemaal te gek, maar wat zag ik op tegen dat eindexamen! Mijn faalangst speelde me parten en ik ging dan ook de examens in met 3 voldoendes en 3 onvoldoendes. Tsja⦠En wat gebeurt er als je denkt dat je het toch niet meer gaat halen? Juist, ik was lekker relaxed en haalde voor mijn eindexamens alleen maar zevens en achten. Toch nog in een keer gehaald, dat mooie pretpakket van me!â

Op www.eindexamenjournaal.nl kunnen leerlingen dagelijks alle uitslagen van de examenvakken vinden. Verleden jaar kwamen in drie weken tijd een half miljoen bezoekers het laatste examennieuws checken. Dit jaar zijn niet alleen de uitslagen te bekijken, maar kunnen leerlingen ook meedoen met de Stampwijzer, een nieuwe âzelfstudietestâ.

Naast de dagelijkse uitzendingen staat op 31 mei het eindexamen centraal tijdens het feestelijke tv-programma Het eindexamenfeest 2007. In Het eindexamenfeest 2007 blikken scholieren terug op hun examens en kijken vooruit naar hun studie of werk, na het examen. En natuurlijk met optredens, van onder andere Van Velsen, Di-Rect en Nabil.