Gemeente Soest

Soester Jeugd Triatlon

Datum: 14/05/2007

De afgelopen weken hebben de scholieren van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Soest en Soesterberg en leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Griftland College de mogelijkheid gekregen om zich in te schrijven voor de vijfde Soester Jeugd Triatlon. Met 220 aanmeldingen kan nu al van een record aantal inschrijvingen worden gesproken.

Triathlon Vereniging de Schieter uit Soest organiseert op woensdagavond 16 mei 2007, in samenwerking met het breedtesportproject van de gemeente Soest en SRO, voor de vijfde keer de Soester Jeugd Triatlon. Om 19.10 uur gaan de individuele deelnemers van start, om 19.20 uur de trio's meisjes en om 19.30 uur de trio's jongens.

De wedstrijd bestaat uit 150 meter zwemmen in zwembad Spleasure Centrum, gevolgd door 10 km fietsen (met 'gewone' fietsen). De wedstrijd wordt afgesloten met 1,5 km lopen, waarbij gefinisht wordt op het parkeerterrein voor zwembad Spleasure Centrum. Er kan individueel of als trio gestart worden. In het laatste geval doet elk lid van een trio een van de 3 onderdelen en wordt de klassering bepaald door hun totaaltijd.

Er worden individuele klassementen opgemaakt voor jongens en meisjes in de verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn tevens aparte klassementen voor de trio's. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er prijzen voor de 3 snelsten in elke categorie. De aankomende week ontvangen alle deelnemers een programmaboekje in de brievenbus. Dit alles wordt natuurlijk ook mede mogelijk gemaakt door onder meer sponsoring van de Vitens, TBS en Starshoe Zeist.