Persberichten Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 16-05-2007

Diefstal CV-ketels

EEMNES De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van 35 CV-ketels uit een bedrijfspand op de Eemweg.

De eigenaar van het bedrijf ontdekte op dinsdag 15 mei rond 08.45 uur dat dieven het toegangshek hadden geforceerd en een raam van het bedrijf hadden opengebroken. Uit de opslagruimte werden vervolgens 35 CV-ketels weggenomen. Volgens de aangever moet de diefstal hebben plaatsgevonden tussen 14 mei, 16.50 uur en 15 mei, 08.45 uur.

De eigenaar deed aangifte en de politie doet onderzoek naar de diefstal en roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

BAARN De politie heeft dinsdagmorgen om 11.45 uur een 68-jarige vrouw uit Baarn aangehouden voor winkeldiefstal.

De vrouw had bij een winkel op de Laanstraat een hoeveelheid sieraden ter waarde van 18 euro in haar tas gestopt zonder bij de kassa af te rekenen. Zij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal. De sieraden werden teruggegeven aan de winkel.

Politie oefent in Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie van het rayon Eemdal (district Eemland noord) heeft dinsdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur een multidisciplinaire oefening gehouden in het centrum van Spakenburg.

De oefening was een onderdeel van een basistrainingsdag die regulier plaatsvindt en nu in het teken stond van de aanpak van een aantal opeenvolgende incidenten waarbij samengewerkt moest worden met andere disciplines. Samen met de brandweer en horecapersoneel werd een brand in scène gezet die plaatsvond in een horecagelegenheid in het uitgaansgebied van Spakenburg. Er werd geoefend met een ontruimingsplan waarbij ook gasten dienden te worden aangehouden die de gelegenheid niet wilden verlaten. Buiten de horecagelegenheid werd er geoefend in het omgaan met een openbaar ordeprobleem waarbij discogangers, in de persoon van een grote groep werkstudenten van de politie, zich keerden tegen de plaatselijke politie. Bij de handhaving, waarbij samengewerkt werd met de gemeente, werden paarden, diensthonden en moutainbikers ingezet.

Een groot aantal toeschouwers was getuige van de oefening waaronder de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg, de districtchef van Eemland noord en afgevaardigden van de Hongaarse politie die op werkbezoek waren. De gehele oefening werd door waarnemers en instructeurs van de politie begeleid en geëvalueerd.