Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 16-05-2007

Alcoholcontrole

KAMERIK Bij een alcoholcontrole op de Ingenieur Enschedeweg werden op dinsdagavond 15 mei twee automobilisten aangehouden.

Rond 19.50 uur blies een 33-jarige automobilist uit Woerden een A (alarm), wat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk te veel had gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 240 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is.

Zon twintig minuten later liep (of eigenlijk reed) een 37-jarige Amsterdamse automobilist tegen de lamp. Uit een blaastest bleek dat ook hij te diep in het glaasje had gekeken. Het resultaat van zijn ademanalyse was 365 ug/l.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. De Woerdenaar kreeg een rijverbod van één uur, de Amsterdammer van drie uur.

Geslotenverklaring

MONTFOORT Omdat er geklaagd werd dat de geslotenverklaring op de Mastwijkerdijk / Slotlaan / Achthoven West veelvuldig wordt genegeerd heeft de politie daar op dinsdag 15 mei in de ochtend- en avondspits op gecontroleerd.

De controles vonden plaats van 07.45 uur tot 08.45 uur en van 16.00 uur tot 17.00 uur. In de ochtend werden negen automobilisten bekeurd en in de middag twaalf. Daarbij moet nog worden gemeld, dat het aanbod dermate groot was, dat agenten die al bekeuringen aan het uitschrijven waren, kerende automobilisten niet meer konden bekeuren. In de toekomst zal hier vaker worden gecontroleerd.

Tanken zonder betalen

MAARSSEN Een 21-jarige automobilist uit Eindhoven rekende op dinsdag 15 mei zijn getankte benzine niet af.

Rond 13.35 uur meldde een medewerker van een benzinestation aan de Maarsseveense Poort dat een automobilist had getankt en er vervolgens zonder te betalen vandoor was gegaan. Politiemensen werden ter plaatse gestuurd. Terwijl zij op de Provincialeweg N401 reden zagen zij de verdachte hen tegemoet komen rijden. De agenten keerden en gingen achter hem aan. De Eindhovenaar werd op de Ruwielsekade in Kockengen aan de kant gezet en aangehouden.

Bij zijn verhoor bekende hij het tanken zonder betalen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

LINSCHOTEN Op dinsdagochtend 15 mei werd bij een woning aan de Strick van Linschotenstraat ingebroken.

Bij de inbraak werden foto- en computerapparatuur gestolen. Een getuige heeft een verdachte daar in een achtertuin gezien. Het ging om een blanke jongeman van 18 20 jaar, 1.60 1.70 meter, donkerblond haar. Hij was gekleed in een witte trui en een lichte broek. Opvallend was dat hij een Burberry (crèmekleurig geruit) petje op had.

Getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Strick van Linschotenstraat hebben gezien of die hem menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844

Te veel op

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 mei bleek een Amsterdammer te veel alcohol te hebben genuttigd.

Rond 01.20 uur controleerden agenten een 44-jarige Amsterdamse automobilist op de Vinkenkade. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 525 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Amsterdammer is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.