Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland en ROC Rivor slaan handen ineen

Waterschap Rivierenland en ROC Rivor hebben op maandag 14 mei een samenwerkings-overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van diverse scholingsactiviteiten. Waterschap Rivierenland en ROC Rivor vinden elkaar als regionale partners op het snijvlak van waterhuishouding en technisch en administratief onderwijs. Met de ondertekening van de overeenkomst initiëren beide partijen onder andere stages voor ROC-deelnemers, bij- en nascholing voor medewerkers van het Waterschap en een gezamenlijke leerafdeling.

Beide partijen zijn verheugd over de samenwerking. Eric Jongmans, secretaris-directeur van Waterschap Rivierenland: `We hadden al een band met het ROC als het gaat om stageplekken voor hun leerlingen. Met dit convenant versterken we die band én leggen we een basis voor nieuwe, gezamenlijke, onderwijsinitiatieven. Ongeveer 60% van de medewerkers van Waterschap Rivierenland is MBO geschoold. Het ROC is dan ook een welkome partner voor na- en bijscholing van onze eigen medewerkers.' Ook ROC Rivor is blij met het convenant. Els Brendel, voorzitter van College van Bestuur: `We zijn als regionaal opleidingscentrum druk bezig met de invoering van het competentiegericht leren. De koppeling met de beroepspraktijk speelt daar een belangrijke rol in. Middels leerling-stages, gastdocentschappen en praktijkstages voor onze docenten geven we daar handen en voeten aan. We zijn verheugd dat we deze activiteiten ook samen met het waterschap kunnen uitvoeren.'
Eric Jongmans, secretaris-directeur van Waterschap Rivierenland, en Els Brendel, voorzitter van College van Bestuur van ROC Rivor, tekenen de samenwerkingsovereenkomst. Eric Jongmans, secretaris-directeur van Waterschap Rivierenland, en Els Brendel, voorzitter van College van Bestuur van ROC Rivor, tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Over ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt iedereen middelbaar onderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn 5 vestigingsplaatsen, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Zaltbommel en Tiel, met in het totaal 8 locaties. ROC Rivor richt zich op het toerusten van mensen voor arbeidsmarkt en samenleving. Dit wordt gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Over Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor de waterhuishouding in het rivierengebied.
Waterschap Rivierenland zorgt ervoor dat we veilig achter de dijken kunnen leven, werken en recreëren en dat we over voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit beschikken.