Politie Haaglanden

Persberichten 16 mei

Haaglanden, 16-05-2007

Agenten betrokken bij aanrijding
Den Haag - Een surveillanceauto van Politie Haaglanden is woensdagmorgen omstreeks 01.00 uur tegen een trampaal gebotst op de kruising van de Beresteinlaan met de Meppelweg. De bestuurder van de wagen kon op de kruising nog maar net een botsing met een ander politievoertuig voorkomen door hard te remmen en uit te wijken. Hierdoor belandde de auto via de groenstrook en de tramrails tegen de trampaal. De beide agenten, een 46-jarige en een 25-jarige man, raakten hierbij licht gewond en na behandeling in het ziekenhuis konden zij weer naar huis. Beide politievoertuigen waren onderweg naar een inbraakalarm.

Bejaarde invalide vrouw bestolen in woning
Den Haag - Een 75-jarige Haagse is maandagmiddag bestolen van ruim 200 euro door een vrouw die zich voordeed als een medewerkerster van de Thuiszorg. Het slachtoffer is invalide en krijgt daarom dagelijks hulp van de Thuiszorg. Maandagmiddag belde er om 17.15 uur een vrouw aan bij de woning van het slachtoffer. De bejaarde vrouw dacht dat het om iemand van Thuiszorg ging en heeft zich door de vrouw laten verzorgen. Toen de vrouw weer vertrokken was uit de woning, bleek het slachtoffer geld te missen uit haar portemonnee. Kort daarop meldde zich de echte medewerker van Thuiszorg bij de woning. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontrole
Den Haag - Bij een snelheidscontrole op de Loosduinsekade werden dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur 15 bestuurders op de bon geslingerd voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Bromfietser aangereden
Den Haag - Bij een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto op de kruising Veenweg Zaagjessingel is dinsdagmorgen omstreeks 08.15 uur een bromfietser ernstig gewond geraakt. De bromfietser, een 37-jarige Hagenaar, reed op een voorrangsweg toen hij geschept werd door de personenauto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Zoetermeer. De bromfietser raakte door het ongeval buiten kennis en is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek de man neurologisch letsel te hebben en werd hij opgenomen op de afdeling intensive care. De politie onderzoek de aanrijding.

Heling invalidenparkeerkaart
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar is dinsdag 15 mei omstreeks 14.00 uur aangehouden op de Neherkade op verdenking van heling. Achter de ruit van zijn geparkeerde auto zat een invalidenparkeerkaart die afkomstig bleek te zijn van diefstal. De man wist toen hij de kaart kocht, dat de kaart gestolen was. Hierop is de man aangehouden. De invalidenparkeerkaart is in beslag genomen en de man kreeg een proces verbaal.

Waarheid komt aan het licht
Den Haag - Een 25-jarige Leidenaar vond dat een leugentje om bestwil wel kon toen hij op woensdagochtend rond 01.50 uur werd gecontroleerd op de Benoordenhoutseweg. Toen de agenten hem vroegen naar zijn rijbewijs, gaf de bestuurder aan deze niet bij zich te hebben. Ook een ander identificatiebewijs kon hij niet tonen. De door hem tweemaal opgegeven personalia bleken bij navraag niet te kloppen. Uiteindelijk gaf hij toe de gegevens van zijn broer gebruikt te hebben om zodoende te verhullen dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Hertje uit zee gered
Den Haag - De politie werd woensdagochtend rond 05.00 uur bij de vuurtoren op de Strandweg aangesproken door een medewerker van Stadsbeheer. Hij vertelde een jong hertje gezien te hebben bij de vloedlijn. Toen dit inderdaad het geval bleek, werd direct de dierenambulance gebeld. Met vereende krachten werd geprobeerd het diertje te vangen. Maar het dier verzette zich hiertegen en sprong steeds bij het havenhoofd in de zee en klom vervolgens weer op een van de blokken van het havenhoofd. Ook de hulp van de brandweer werd ingeroepen. Uiteindelijk sprong de medewerker van Stadsbeheer in het water om het beestje te vangen. Samen met twee agenten lukte het de man het hertje uit de zee te krijgen en over te dragen aan de dierenambulance. Het is onbekend waar het hertje vandaan komt. Het jonge dier werd vernoemd naar zijn redder en kreeg de naam 'Pako' en huppelt nu weer rond in de vrije natuur bij Meijendel. Zijn redder, een 47-jarige Hagenaar, krijgt een dezer dagen als dank een boeket bloemen.

Verkeerscontroles
Voorburg De politie hield dinsdag 15 mei tussen 12.00 en 14.00 uur twee verkeerscontroles. Op het Koningin Julianaplein kregen drie fietsers een bekeuring voor het fietsen op het trottoir. Op het Oosteinde ontvingen zes automobilisten een bekeuring voor het mobiel bellen tijdens het rijden en één bestuurder voor het niet dragen van de autogordel.

Vijf aanhoudingen na straatroof
Voorburg De politie heeft na een uitgebreid onderzoek op dinsdag 15 mei vijf jongens van 15 tot 20 jaar uit Den Haag, Rijswijk en Delft aangehouden. De jongens worden verdacht van een diefstal met geweld op de Fonteynenburghlaan. Een 16-jarige Leidschendammer werd op vrijdag 20 april rond 23.00 uur door de groep beroofd van een portemonnee met inhoud. Hij kreeg meerdere klappen en schoppen en werd met diverse verwondingen op straat achtergelaten. De buit werd door de daders verdeeld. De verdachten zijn aan het politiebureau in verzekering gesteld.

Zonder helm op de scooter
Voorburg Politieagenten zagen dinsdag 15 mei rond 08.30 uur een scooter rijden met daarop twee jongens zonder helm. Ze reden over de Vlietweg toen de agenten de achtervolging inzetten. Op de kruising Oosteinde met de Wijckerlaan reed de bestuurder dwars door een groep overstekende kinderen. Gelukkig raakte niemand gewond. Op het Oosteinde sprong de 16-jarige bijrijder uit Den Haag van de scooter af. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm. De bestuurder wist te ontkomen.

Scooterdief tegen tramhuisje
Leidschendam Een 31-jarige scooterbestuurder uit Leidschendam vroeg op dinsdag 15 mei rond 16.30 uur aan de Burgemeester Kolfschotenlaan de weg aan twee mannen. Hierop probeerden deze twee mannen zijn scooter te stelen. De één leidde het slachtoffer af, terwijl de andere man op de scooter sprong en wegreed. De rit duurde echter kort, want de dief botste op een tramhuisje. Hierop liet hij de bromfiets vallen en rende weg. De verdachten waren beide getint, rond de 30 jaar oud. De één had een slank postuur en lang zwart haar. De tweede dader had een gezet postuur en kort grijs/zwart haar. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van deze verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Leidschendam/Voorburg, via: 09008844. Of met Meld Misdaad Anoniem, via: 0800-7000.

Pizzakoerier ligt dwars
Rijswijk Een politieagent zag dinsdag 15 mei rond 16.15 uur een 17-jarige pizzakoerier tegen de richting in rijden over de Steenvoordelaan. Toen hij de koerier hierop aansprak, bleek deze geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. De verdachte wilde niet meewerken en werd aangehouden.

Houdt de dief!
Naaldwijk Een 37-jarige vrouw uit Naaldwijk zag dinsdag 15 mei rond 11.30 uur dat een 16-jarig meisje uit s Gravenzande haar fiets stal. De fiets stond in de voortuin van een woning aan de Kleine Woerdlaan. De 37-jarige ging achter de verdachte aan en kon haar in de omgeving aanhouden. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de verdachte over.

Vermiste man terecht
Naaldwijk - De 54-jarige man uit Naaldwijk, die sinds zondagmiddag rond 14.00 uur werd vermist, is terecht. De man verblijft op een camping in Duitsland. Hij heeft vanaf daar telefonisch contact opgenomen met zijn vrouw, die haar man vandaag gaat ophalen. Het is niet bekend waarom de man naar Duitsland is gefietst.