Gemeente Zoetermeer

Inspraaktraject reconstructie Oostweg, Afrikaweg en lus Zuidweg

Het college van B&W van Zoetermeer heeft besloten de reconstructie van de Oostweg, Afrikaweg en lus Zuidweg vrij te geven voor inspraak. De reconstructie maakt deel uit van het Mobiliteitsplan Zoetermeer en is bedoeld om de aansluiting van de Oostweg en Afrikaweg op de A12 te verbeteren. Onderdeel van de reconstructie is de aanleg van extra rijstroken op de Afrikaweg, in de lus van de Zuidweg en op de Oostweg tussen het Maximaplein en de Zuidweg. Belanghebbenden krijgen tijdens een inloopavond op 30 mei a.s. van 16.30 uur tot 20.00 uur in het Stadhuis een toelichting op de plannen en de mogelijkheid hun mening te geven. De inspraaktermijn loopt van 28 mei tot 25 juni 2007.

In juni 2007 wordt de raad gevraagd het al voor de reconstructie bestemde geld beschikbaar te stellen. Het gaat om een bedrag van EUR 5 miljoen, waarbij wordt gerekend op een subsidiebijdrage van 50% van de kosten vanuit het Mobiliteitsfonds van het stadsgewest Haaglanden.

Mobiliteitsplan Zoetermeer

Door de aanleg van de N470, de toenemende drukte op de A12, maar ook door de bouw van nieuwe wijken die nieuwe verkeersstromen met zich meebrengen, is veel nodig om Zoetermeer bereikbaar te houden. Of dat nu is met het openbaar vervoer, de auto of de fiets. Het uitvoeringsprogramma van het Mobiliteitsplan Zoetermeer bevat grote projecten, zoals het verbreden van de Oostweg en Afrikaweg, de verlenging van de Oosterheemlijn en infrastructurele maatregelen voor de buslijn Zoetermeer - Rotterdam. Maar ook voor kleine projecten is volop aandacht: de aanleg van fietspaden, verkeersdrempels en rotondes. Daarmee wordt direct gewerkt aan de verkeersveiligheid van Zoetermeer.