KNSB

KNSB gaat nog meer investeren in opleiding talenten langebaan publicatie: 16-5-2007

Hoogland (KNSB) - De KNSB gaat nog meer investeren in de opleiding van de talenten op de langebaan. Net als bij shorttrack zal Heerenveen vanaf 1 september de permanente trainingslocatie voor de Jong Oranje schaatsploeg worden.

In en om Thialf worden faciliteiten gecreëerd om onder optimale omstandigheden te kunnen trainen: veel en snel trainingsijs, (para)medische begeleiding en sociale en maatschappelijke begeleiding. De schaatssters en schaatsers worden ondergebracht bij gastgezinnen en zullen ook hun schoolopleiding in Heerenveen gaan volgen.

De Jong Oranje-ploeg onder leiding van trainer Jan van Veen bestaat voor 2007-2008 uit: Marit Leenstra, Berden de Vries, Jesper Hospes, Jan Blokhuijsen, Jorieke van der Geest, Jetske Wiersma, Koen Verweij, Pim Cazemier, Pim Schipper, Roxanne van Hemert en Tom Schuit.

Ook de samenstelling van het KNSB OpleidingsTeam is rond. De ploeg telt vier schaatsers/sters, te weten: Foske Tamar van der Wal, Ingeborg Kroon, Natasja Bruintjes en Stevin Hilbrands. Peter Kolder is ook dit seizoen de trainer van het team.

Beide teams zijn inmiddels gestart met hun voorbereiding op het komende schaatsseizoen.