Ingezonden persbericht


Persbericht

Spijkenisse, 16 mei 2007

Eerste klant voor aansluiting op Fiberport

Spijkenisse - BBeyond krijgt vandaag van Pharox Automatisering B.V. (Pharox) de eerste klant aangeleverd voor aansluiting op het hoogwaardige glasvezelnetwerk in de Rotterdamse Haven. Pharox sluit het snel groeiende Rail4Chem Benelux B.V. aan op het gezamenlijk glasvezelnetwerk van het Havenbedrijf Rotterdam en BBned, dat opereert onder de naam Fiberport.

Rail4Chem is een vooruitstrevende Europese logistieke provider van vrachtvervoer via het spoor die bezig is met een snelle groei. Om deze groei verder mogelijk te maken verhuist de onderneming binnenkort naar een nieuwe locatie in de Waalhaven. Tegelijkertijd wil Rail4Chem een solide en betrouwbare data- en telecominfrastructuur die nieuwe diensten mogelijk maakt en ruimte geeft voor de toekomst. ''Onze klant is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. Het is daarom van groot belang dat zij beschikken over betrouwbare verbindingen. Wij hebben Rail4Chem geadviseerd om niet afhankelijk te zijn van één toegangstechnologie maar gebruik te maken van verschillende technologieën'', zegt Gerton Lusink, algemeen directeur van Pharox. ''Op de nieuwe locatie kon KPN alleen koper aanbieden. Onze partner BBeyond kan echter zowel glasvezel als koper (SDSL) verzorgen.'' Naast de data- en telecomdiensten zal Pharox ook zorgdragen voor de bekabeling van het nieuwe pand, de nieuwe telefooncentrale en de inrichting van de computerruimte. Daarnaast levert Pharox aan Rail4Chem IT-diensten zoals systeembeheer en IT-projectmanagement.

Over Pharox
Pharox Automatisering B.V. is opgericht in 1992. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van software ontwikkeling en IT-management. Het bedrijf biedt een volledige dienstverlening bestaande uit projectplanning, -ontwikkeling en -management, hosting, onderhoud en support.

Over BBeyond
BBeyond is gespecialiseerd in het leveren van breedbanddiensten over DSL en glasvezel aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt ADSL- en SDSL-oplossingen, koppelt meerdere bedrijfsvestigingen, biedt telefoniediensten en verbindt thuiswerkers aan het bedrijfnetwerk. Daarnaast biedt de service provider aanvullende diensten zoals webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. De service provider maakt als dochteronderneming gebruik van het fijnmazige DSL- en glasvezelnetwerk van BBned. BBeyond is opgericht in maart 2001 en gevestigd in Hoofddorp. De belangrijkste investeerder achter BBned en BBeyond is Telecom Italia.