Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Hennepkwekerij ontmanteld

Hattem, 16-05-2007 o De politie heeft dinsdag (15/05) in een woning aan De Mheente een hennepkwekerij aangetroffen. De planten zijn in beslaggenomen en worden met de ingenomen apparatuur vernietigd. In verband hiermee werd de 26-jarige bewoner van het pand voor verhoor aangehouden.

In een slaapkamer werd een hennepkwekerij met ruim 220 planten en de nodige apparatuur aangetroffen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De planten zijn vervolgens in beslag genomen en worden vernietigd. In verband met het onderzoek tegen de bewoner, werden ter plaatse onder meer een nieuwe auto, een geldbedrag, laptops en enkele busjes met traangas in beslag genomen. De elektriciteitsmaatschappij zal naar verwachting een naheffing opleggen. Tegen de 26-jarige man en zijn 33-jarige partner wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling De politie maakt tegen de 33-jarige bewoonster ook een proces-verbaal op wegens mishandeling. Na het politieoptreden in haar woning gaf zij kort daarna op straat een 33-jarige plaatsgenoot een forse klap in haar gezicht. Het motief voor deze mishandeling is niet geheel duidelijk geworden.