Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/05/07)

OOSTERHOUT NB, 16 mei 2007

Politiemensen houden man aan na aanrijding

GIESSEN: Politiemensen kregen dinsdag 15 mei rond 22.50 uur een melding dat een man op de Ruytewaert een aanrijding had gehad en dat de tegenpartij moeilijk deed. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, werden ze aangesproken door diverse omstanders. Die vertelden dat een man in een auto tegen de achterzijde van een geparkeerde auto was gereden. De verdachte zou vervolgens zijn uitgestapt om de schade te bekijken en werd hierbij aangesproken door de eigenaar van het beschadigde voertuig, een 51-jarige man uit Giessen. De verdachte zou echter agressief hebben gereageerd richting de eigenaar van de auto en vervolgens zijn vertrokken.
De politiemensen stelden daarop een onderzoek in en troffen elders in Giessen de beschadigde auto van de verdachte aan. Even later troffen ze in dienst woning de verdacht, een35-jarige man uit Giessen, aan. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en ontkende met de auto te hebben gereden. De politiemensen hielden hem daarop aan, waarbij de man zich verzette. Eenmaal op het bureau weigerde de verdachte mee te werken aan de ademanalyse. Hij bekende overigens wel dat hij gereden had en een ongeluk had veroorzaakt. Ook op het bureau gedroeg de verdachte zich agressief. De man is opgesloten in een observatiecel en heeft de nacht ter ontnuchtering in deze cel doorgebracht. Hij wordt woensdag nader gehoord over de aanrijding, rijden onder invloed, verzet bij de aanhouding en rijden zonder rijbewijs. Want als klap op de vuurpijl bleek de verdachte ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Vrouw beroofd van tas

HOOGE ZWALUWE: Een 47-jarige vrouw uit Made is dinsdag 15 mei rond 18.15 uur beroofd van haar tas. De vrouw wilde in de Raadhuisstraat spullen in de auto leggen, toen ze plotseling een harde duw in haar rug voelde. Ze had net haar tas op de stoel gelegd en bukte om de overige spullen te pakken, toen een haar onbekende man haar een duw gaf en er vervolgens hard rennend vandoor ging met haar tas. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden.

Wijkagent neemt auto in beslag

WAALWIJK: Een wijkagent zag dinsdag 15 mei rond 17.30 uur een hem bekende Waalwijker rijden. De wijkagent was op de hoogte van het feit dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, maar wel regelmatig achter het stuur van een auto kruipt. Dat was ook dit keer weer het geval. De 47-jarige Waalwijker reed in een auto over de Dr. Schaepmanlaan. De wijkagent hield de man staande en nam het voertuig waarin hij reed in beslag. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging

DONGEN: De politie onderzoekt een openlijke geweldpleging die dinsdag 15 mei rond 22.00 uur heeft plaatsgevonden in de Nieuwstraat. Een 17-jarige jongen uit Dongen kreeg het in het parkje in de Nieuwstraat aan de stok met een andere jongen, waarbij op een bepaald moment een vechtpartij ontstond. Daarbij zou het slachtoffer door zn 5 jongens geslagen zijn. Hij liep daarbij onder andere een blauw oog op. De jongen heeft bij de politie aangifte gedaan van openlijke geweldpleging c.q. mishandeling.

Motorrijder gewond na aanrijding

RIJEN: Woensdag 16 mei rond vond op de Vijf Eikenweg een aanrijding plaats, waarbij twee autos en een motor betrokken waren. Een 26-jarige Pool reed in zijn bestelauto over de Vijf Eikenweg. Toen zijn voorganger, een 40-jarige motorrijder uit Oosterhout ter hoogte van de verkeerslichten in de remmen moest, kon de Pool zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen en botste tegen de motor. Die kwam hierdoor ten val. Tijdens de val schoof de motorfiets door en kwam tegen de auto van een 57-jarige Oosterhouter terecht.
De 40-jarige motorrijder klaagde over pijn aan een arm en is per ambulance voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Bedrijfsinbraak

RIJEN: In de nacht van dinsdag 15 mei op woensdag 16 mei is ingebroken in een benzinestation in de Stationsstraat. Er bleek een ruit vernield te zijn om binnen te kunnen komen. Uit de zaak werden sloffen sigaretten weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Leonie van Ooijen