Gemeente Zwolle

Afvalcontainers met gesloten deksel aanbieden


Datum uitgave: 05/16/2007

Een veel voorkomend probleem bij de afvalinzameling zijn afvalcontainers die te vol aan de weg worden gezet, waardoor de deksel niet dicht kan. Het is verplicht om afvalcontainers met gesloten deksel aan de weg te zetten. Afval dat niet in de container past mag u niet op of naast de container plaatsen. Als de container niet met gesloten deksel aan de weg wordt gezet, loopt u het risico dat de container niet wordt leeggemaakt. In dit geval zijn de consequenties van het onjuist aanbieden van de afvalcontainer voor de gebruiker.

Schone leefomgeving
Als de container zo vol is dat de deksel niet meer dicht kan, is de kans groot dat de container te zwaar wordt om te kunnen legen. Daarnaast kan het voorkomen dat bij het legen van overvolle containers er afval naast de container valt. Dit ontsiert de leefomgeving en vergroot de kans op vervuiling. Een container met geopende deksel of los aangeboden afval trekt ook ongedierte aan, wat onhygiënische gevolgen kan hebben.

Vragen?
Meer informatie over de inzameling van huisvuil in uw gemeente kunt u lezen in de afvalwijzer, of op de website van ROVA, www.rova.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77.