Nieuw computerspel voor jeugd vanaf 6 jaar met gebruik digitale pen


Colorelli - stimuleert creativiteit en sociale vaardigheden

AMSTERDAM, 20070516 -- Een gracieuze goudvis die van glamour houdt en een hippe rode gorilla die gereedschap maakt. Zij zijn de vriendjes van een naar verse kleuren vissende pelikaan en van de slanke giraffe die schilderijen verzamelt. Welkom in de wereld van Colorelli! Het vreedzame fantasie-eiland Colorelli heeft slechts één probleem: Professor Grauw. Deze nare kameleon is boos omdat hij kleurloos is, daarom wil hij alle kleuren van Colorelli verbannen. Alleen met vernuft en creativiteit kan dat worden voorkomen.

Colorelli is het nieuwe computerspel voor PC bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spel zit vol uitdagingen Samen met burgemeester Finly, Boz, Marie-Lu en nog veel meer unieke en grappige bewoners, moet de gemene Professor Grauw worden tegengehouden. Dat gebeurt met een krachtig stuk invoergereedschap: de digitale pen.

De pen is een essentieel onderdeel van het creativiteitspel. Het stelt de kinderen in staat een duik te nemen in een compleet nieuwe dimensie van interactief spelen en creativiteit. Met de drukgevoelige pen kunnen zij realistisch schilderen en fraaie collages maken. Deze kunstwerken kunnen natuurlijk in de galerie van Colorelli worden getoond.

Het interactieve spel in ontwikkeld door Wacom, de expert op het gebied van digitale pennen, in samenwerking met opleidingsdeskundigen, kinderpsychologen en uiteraard de experts zelf: kinderen.

Eén van auteurs van het creativiteitspel is Sandra Stoffels uit het Limburgse Steyl. Als moeder van drie kinderen begrijpt zij hoe kinderen op jonge leeftijd gestimuleerd moeten worden om hun creativiteit te uiten. Zij zegt: "Onze kinderen groeien op in een zeer technologisch tijdperk. Het gebruik van media, in het bijzonder de computer, is misschien letterlijk kinderspel maar het is tevens een essentiële vaardigheid voor de toekomst."

Sandra heeft gekozen voor een bijzondere verhaallijn voor het spel. "Ik ben op zoek geweest naar een opwindend spel, waarbij de educatieve aspecten die ouders van jonge kinderen terecht belangrijk vinden volop aanwezig zijn. Kinderen zoeken altijd naar spelkarakters waarmee zij zich kunnen identificeren, zo worden zij zelf onderdeel van het verhaal. Ouders willen er zeker van zijn dat de software de creativiteit en de sociale vaardigheden stimuleert. Met Colorelli zijn we daarin uitstekend geslaagd", zegt Sandra.

De speel- en leer-software van Colorelli is een avontuurlijke driedimensionale wereld waarin alle creatieve toepassingen en spellen geïntegreerd zijn.

Het creativiteitsspel kent verschillende opdrachten die de kinderen van de ene naar de andere plek op het Colorelli eiland brengen; ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen auto kiezen en daarmee fascinerende 3D-uitstapjes maken. Grappige mini-spelletjes garanderen langdurig vermaak en ondersteunen de motoriek, of er nu gevist wordt, een dinosaurus wordt opgegraven of een koe wordt gemolken. Er zijn geen limieten aan de fantasie van het kind. En Colorelli is bovendien voor de `echte wereld' geschikt. Zo zijn er templates voor uitnodigingen, maskers en veel meer. Tijdens vele creatieve opdrachten leren kinderen stap-voor-stap hoe ze fascinerende tekeningen kunnen maken.

Colorelli biedt:
- Een tekenprogramma met vele potloden, stiften, penselen en stempels om op een natuurlijke manier te tekenen, uit te knippen en collages te knutselen
- Meer dan 150 modellen om te tekenen of te knutselen, bijvoorbeeld voor uitnodigingskaarten of puzzels
- Foto?s importeren, exporteren, printen of presenteren in de wereld van Colorelli
- Spannende avonturen met de bewoners van Colorelli
- Voor kinderen geschikte opdrachten om te spelen en te leren
- 13 Reactie-, geheugen-, ontdekkings - en vaardigheidsspellen zoals bijvoorbeeld penaltyschieten of dino-zoektocht
- Volledig in het Nederlands gesproken teksten en dialogen
10 Video?s om zelfstandig te leren spelen

Colorelli is reeds met succes gelanceerd in Duitsland, Engeland en Frankrijk en heeft inmiddels meerdere onderscheidingen gekregen. Zo koos het gezaghebbende tijdschrift Spielen und Lernen in maart dit jaar Colorelli tot spel van de maand, en waardeerde het creativiteitspel met de hoogste score voor pedagogisch waardevolle kinderspellen. Eerder was Colorelli al uitgroepen tot spel van de maand door het tijdschrift Familie & Co . De `PC-Picasso' werd meer dan een tekenprogramma genoemd, namelijk een verzameling verhalen, avonturen en uitdagingen, die met de digitale pen moeten worden opgelost.

Gamershall 4 Kids onderscheidde Colorelli in februari met de Gold Award, de hoogste onderscheiding van dit online-magazine voor ouders en kinderen. De combinatie van de eigen creativiteit en fantasie met de kindgerichte presentatie en geslaagde geluidseffecten, maakt volgens Gamershall 4 Kids Colorelli tot een hoogtepunt aan het kindersoftware firmament.

Colorelli is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar en zal voor de prijs van 59,99 ¤ (adviesprijs inclusief BTW) verkrijgbaar zijn. Colorelli is gedistribueerd door Five4U, tel. 030 - 241 55 55, Ingram Micro tel. 030 - 24 64 00 0 en McDos, tel.: 024-3722800.

Systeemvereisten:
Wordt ondersteund door de volgende besturingssystemen: Windows ® XP / 2000
1.2 GHz (1.8 GHz wordt aanbevolen), 256 MB RAM (512 MB wordt aanbevolen), 1.9 GB vrij hardeschijfgeheugen, DirectX® 9.0 compatibele grafische kaart met 64 MB (128 MB wordt aanbevolen) en Pixel/Vertex Shader vanaf 1.1, USB-aansluiting, DVD-driver. Geen ondersteuning door Onboard- Graphic-Chip-Sets. Het programma kan ingesteld worden voor gebruik in het Nederlands of het Frans.

Over Wacom
Wacom®, opgericht in 1983 heeft wereldwijd een positie als marktleider voor pentabletten en interactieve pen displays. Het bedrijf heeft over de hele wereld klanten die gebruikmaken van de draadloze, batterijloze, drukgevoelige pentechnologie voor het maken van digitale content. Wacom's gepatenteerde, elektromagnetische resonantietechnologie, met de naam Penabled®, wordt ook aangeboden als OEM-oplossing aan fabrikanten van PC- en Macintosh-computers. Veel van de hedendaagse tablet pc's vertrouwen op de geavanceerde eigenschappen en betrouwbaarheid van de Penabled-technologie voor peninvoer. In de toekomst zal Penabled-technologie een leidende rol spelen bij de ontwikkelingen van mobiele apparaten, zoals smart phones en PDA's. Wacom is een wereldwijde onderneming met het moederbedrijf, Wacom Company Ltd. in Japan en vestigingen in Noord-Amerika (Wacom Technology Corporation), Duitsland (Wacom Europe GmbH), Groot-Brittannië (Wacom Components Europe Ltd.), China (Wacom China Corporation), Korea (Wacom Digital Solutions), Australië (Wacom Australia Pty, Ltd) en andere locale kantoren in Asia Pacific.