Ingezonden persbericht


Persbericht

Debatcentrum TUMULT organiseert i.s.m. Hogeschool Utrecht, Vader Rijn College en ROC MiddenNederland

Overvecht presents... "Give 'em some credit”

Datum: 16 mei. Tijd: 11.30-13.30, inloop 11.00 uur. Locatie: Vader Rijn College, Vaderrijndreef 7-9, Utrecht. Info en aanmelden: overvecht@tumultdebat.nl

Ook de afgelopen weken stond de wijk Overvecht volop in de media. Alles wat in de driehoek jeugd, wijk en opleiding gebeurt is kennelijk nieuws. Opvallend is hoe negatief de berichtgeving kan zijn. Terwijl er zoveel goede dingen gebeuren in de wijk. Want juist de wijkbewoners weten wat ze met de wijk willen. Van oud tot jong. Die laatsten staan vandaag centraal.

De jeugd heeft de toekomst, zo luidt het cliché. Zij zijn over een aantal jaar de inwoners van de wijk. De vormgevers van het culturele leven, de ondernemers in de wijk. Maar dat worden ze meestal niet zonder een zetje in de goede richting, zonder een beetje krediet van beleidsmakers, zonder hulp van rolmodellen en andere leermeesters. Op 16 mei komen er een aantal mensen vertellen over hoe zij denken dat Overvecht er in de toekomst uit kan zien. Jongeren presenteren een aantal plannen. Samen kijken we hoe ondernemerschap daar een rol in speelt. Samen gaan we na deze dag aan de slag. Zodat we in juni kunnen zeggen: Overvecht presents.. the Future!

Dit is de tweede activiteit in de serie Overvecht Presents... De eerste vond plaats op 11 januari, in juni volgt het slotdebat.



Ingezonden persbericht