Steinway & Sons en Peter Lyngdorf bundelen krachten om 's ...

16.05.2007 / 00:01 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Steinway & sons

Steinway & sons

Steinway & Sons en Peter Lyngdorf bundelen krachten om 's werelds beste audiovisuele systemen te creëren

NEW YORK, May 15 /PRNewswire/ --

Steinway & Sons, bekend van vanwege hun wereldberoemde piano's, en Peter Lyngdorf, eminent ontwikkelaar en producent van hoge kwaliteit digitale geluidssystemen, zijn onder auspiciën van Steinway Lyngdorf een samenwerkingsverband aangegaan en hebben een meerjaren overeenkomst gesloten om de allerbeste, hoogste kwaliteit audiovisuele producten en systemen te produceren, die over de hele wereld zullen worden gedistribueerd. De aankondiging werd gezamenlijk gedaan door Bruce Stevens, president en Chief Executive Officer van Steinway & Sons en Steen Lohse, voorzitter van Steinway Lyngdorf. De financiële voorwaarden en condities werden niet vrijgegeven.

"We waren al enige tijd op zoek naar een manier om het merk Steinway & Sons uit te breiden naar de markt van hoge kwaliteit digitale audiosystemen", aldus Frank Mazurco, Executive Vice President van Steinway & Sons. "In Peter Lyngdorf, één van de meest gerespecteerde vernieuwers en pioniers van de audio industrie, hebben wij een verwante ziel gevonden, als het gaat om compromisloze gedrevenheid tot perfectie, onvergelijkbaar vakmanschap en kwaliteit. Steinway Lyngdorf maakt producten die de naam Steinway daadwerkelijk waardig zijn. Ze leveren niet te overtreffen kwaliteit, buitengewone waarde en wat het belangrijkst is, ze geven klanten van over de hele wereld een buitengewone ervaring."

"Ik ben mijn hele leven al op zoek naar een visie om vernieuwende systemen van ongeëvenaarde kwaliteit te ontwikkelen, die zijnsgelijke niet kent als het gaat om prestaties en ervaring. Met Steinway Lyngdorf zijn we van plan een nieuw paradigma in de audiovisuele industrie te creëren en we geloven dat het Model-D Music System een nieuw precedent zal scheppen", aldus Dhr. Lyngdorf.

"We zijn er trots op dat Steinway & Sons ons heeft uitgekozen om audiovisuele systemen mee op de markt te brengen, die ongekende kwaliteit paren aan de fijnste meubelontwerpen en simpelheid voor wat betreft bedieningsgemak. Ik heb er vertrouwen in dat de systemen die door Steinway Lyngdorf worden ontwikkeld en geproduceerd een revolutie teweeg zullen brengen en de audiovisuele markt, zoals we die nu kennen, onherkenbaar zullen veranderen", aldus Dhr. Lohse.

Het Steinway & Sons Model-D Music System is het eerste systeem dat zal worden ontwikkeld en geproduceerd. Het is de optelsom van minutieus onderzoek en ontwikkeling zowel op het gebied van elektronica als op het gebied van akoestische prestaties van versterkers en luidsprekers. Het Model-D Music System bevat een geavanceerde versie van Dhr. Lyngdorfs revolutionaire RoomPerfect(TM) technologie, waarmee het systeem kan worden aangepast aan de akoestische karakteristieken van elke ruimte, waardoor een optimale geluidskwaliteit wordt verkregen. Als het systeem wordt geïnstalleerd komt er een getrainde service specialist van Steinway Lyngdorf mee, die met behulp van RoomPerfect(TM) het systeem op de ruimte af "stemt" om optimale geluidskwaliteit te garanderen. Steinway Lyngdorf verwacht in 2007 minder dan honderd van deze handgemaakte systemen te produceren. Model-D zal in de herfst van 2007 klaar zijn voor transport en installatie en heeft een richtprijs van US$ 150.000,00 (incl. transport, excl. BTW en licentiekosten).

Steinway Lyngdorf rondt momenteel de ontwikkeling van zijn verkoopkanalen af, waaronder speciaal geselecteerde Steinway & Sons dealers zullen zijn, alsmede gekwalificeerde installateurs en strategische partners. Tevens wordt gewerkt aan een uitgebreid trainingsprogramma, waaraan een diploma is verbonden. De onderneming ontwikkelt momenteel ook een wereldwijd netwerk van interne specialisten, dat verantwoordelijk zal zijn voor de installatie en de service achteraf.

Over Steinway & Sons:

Sinds 1853 zijn Steinway piano's de standaard voor geluidskwaliteit, voeling, schoonheid en waardevolle investering. Het met de hand maken van een Steinway neemt ongeveer een jaar in beslag -- waarna een instrument is gemaakt van zeldzame kwaliteit en wereldwijde reputatie. Het is niet verbazingwekkend dat 9 van de 10 concertartiesten van over de hele wereld, talloze pianisten, componisten en performers voor Steinway kiezen. Het hoofdkantoor van Steinway is in Astoria, New York gevestigd. Steinway piano's worden wereldwijd via bijna 200 officiële dealers verkocht. Steinway & Sons is een dochteronderneming van Steinway Musical Instruments, Inc. (NYSE: LVB), die tevens eigenaar is van Conn-Selmer, de in dit land leidende producent van muziekinstrumenten voor orkesten en bands. Voor meer informatie kunt u terecht op de Steinway website (www.steinway.com).

Over Steinway & Lyngdorf:

Steinway Lyngdorf is in december 2005 door Peter Lyngdorf opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Hojbjerg, Denemarken. Het bedrijf weerspiegelt Dhr. Lyngdorfs enorme passie om compromisloos en zonder precedent de allerbeste producten van de audiovisuele industrie te creëren. Het bedrijf ontwerpt en produceert onder de merknaam Steinway & Sons vernieuwende digitale audiovisuele systemen van hoge kwaliteit waarin kunst en design op een unieke manier samenkomen, alsmede vakmanschap en technologie, kwaliteit en waarde. Dit alles resulteert in de creatie van "masterpiece systems", die het medium verandert in een ervaring en het publiek in een deelnemer. Steinway Lyngdorf is bezig een nieuw paradigma in de audiovisuele industrie te creëren en het Model-D Music System de basis standaard. Voor meer informatie kunt u terecht op de Steinway Lyngdorf website (www.steinwaylyngdorf.com).

Over Peter Lyngdorf:

Dhr. Lyngdorf is een vernieuwende technologie visionair en één van Europa's succesvolste ondernemers. Hij is al meer dan dertig jaar een stuwende kracht in de audio industrie en was de eerste die met ruimte-correctie technologie experimenteerde. Zijn bedrijf Lyngdorf Audio, dat marktleider is in de ontwikkeling en productie van hoge kwaliteit digitale audio systemen, heeft het grootste en best geoutilleerde onderzoekslaboratorium van Europa. Dhr. Lyngdorf was ook de oorspronkelijke financier van Toccata Technology ApS, die bekend staat de allereerste volledig digitale versterker te hebben gemaakt, de legendarische Millennium in 1998. De technologie daarvan werd nadien aan Texas Instruments verkocht. Dhr. Lyngdorf is ook oprichter en grootste aandeelhouder van AudioNord International, Europa's succesvolste groep specialisten in audio, waaronder Scandinavië's grootste HiFi importeur en detailhandelaar Hi-Fi Klubben valt, alsmede Dali A/S, een wereldomvattende fabrikant van hoge kwaliteit luidsprekers.

Steinway Lyngdorf Perscontact: Steinway & Sons Perscontact:

Evins Communications, Ltd. Steinway & Sons, Inc. Meegan Insley, Senior Leo Spellman, Sr. directeur
Vice president: van Communications
Tel: +1-212-377-3590 Tel: +1-718-204-3116
Email: Meegan.Insley@evins.com Fax: +1-718-545-1154
Patrick Paris, Supervisor:
Tel: +1-212-377-3572
Email: Patrick.Paris@evins.com

Web site: www.steinway.com
www.steinwaylyngdorf.com

Contact:

Meegan Insley, Senior Vice president, +1-212-377-3590, Meegan.Insley@evins.com, of Patrick Paris, Supervisor, +1-212-377-3572, Patrick.Paris@evins.com, beiden van Evins Communications, Ltd. voor Steinway Lyngdorf; of Leo Spellman, Sr. directeur van Communications van Steinway & Sons, Inc., +1-718-204-3116, Fax: +1-718-545-1154; Foto's zijn beschikbaar. Neem a.u.b. contact op met Meegan Insley voor foto's.