Woensdag 16 mei 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 20, vanaf vrijdag 18 mei in de kiosk)

De rode commissaris wordt rijk
Wim Kok heeft zich ontpopt tot een van de machtigste mannen in het Nederlandse bedrijfsleven. Gezien zijn achtergrond als vakbondsman en leider van de PvdA is dat op zijn minst opmerkelijk. En juist daarom ligt hij regelmatig onder vuur. Telkens weer wordt hij herinnerd aan zijn uitspraken over 'exhibitionistische zelfverrijking'. Door zijn oude PvdA-makkers wordt hij er nu zélf van beschuldigd. Waarin ligt eigenlijk de kracht van Kok als commissaris? FEM Business sprak met vriend & vijand.

Europese huizenmarkt sterker dan die in VS
Het gouden decennium is voor de eigenaars van huizen voorbij. De stijging vlakt af, maar dat is eigenlijk uitstekend: het voorkomt dat er een luchtbel uit elkaar spat, zoals in Amerika gebeurt. Een lichte stijging houdt de markt gezond.

Heerema zoekt Hollands glorie (m/v)
Met meer openheid en een moderne uitstraling, probeert het offshore-bedrijf nieuw personeel te werven. Er is een schreeuwend tekort aan vaklieden in deze sector. En dat is jammer, want Heerema is juist een van de spannendste bedrijven van Nederland.

Amsterdam wordt een 'Dublin a/d Amstel'
De verkoop van ABN Amro is nog maar het begin. Amsterdam wordt een puur regionaal financieel centrum. En daar is niets mis mee. Sterker nog, in een globaliserende economie kan dat juist een voordeel zijn.

Ceo's zijn zittenblijvers
Wie als ceo na drie jaar nog geen flinke aandeelhouderswaarde heeft gecreëerd, kan maar beter vertrekken. Daarna wordt het nooit meer wat. Helaas worden Nederlandse bedrijven nogal eens geleid door dergelijke zittenblijvers. Philips bijvoorbeeld, en Aegon.

Verder in FEM Business:

â- Slapend rijk de duurste hotelsuites ter wereld â- Interview met Jimbo Wales, oprichter van Wikipedia â- Technopartner een pot met geld staat klaar
â- Endemol in handen van Pier Silvio Berlusconi

Informatie: Arne van der Wal 06 22313718
020 5159852 (secretariaat)

Meer informatie: 020 515 98 73 / 06 520 370 25