Ingezonden persbericht


Amsterdam, 16 mei 2007

Examen.nl heeft als eerste de eindexamenantwoorden

online én op mobiel

Vandaag zijn de schriftelijke eindexamens voor vmbo, havo en vwo begonnen. De examens van vmbo beginnen aanstaande maandag. Ook dit jaar is Examen.nl weer direct na afloop van de examens in het bezit van de correctievoorschriften. Eindexamenkandidaten kunnen op Examen.nl checken of zij de examenvragen goed hebben beantwoord.

Dit jaar heeft Examen.nl bovendien als eerste in Nederland een nieuwe dienst: de antwoorden op de meerkeuzevragen op je mobieltje. Via een sms-dienst en via de nieuwe shotcode-technologie kunnen scholieren direct na de examens de meerkeuze-antwoorden nu ook op hun mobiele telefoon bekijken.

Het eerste schriftelijke eindexamen van 2007 was Nederlands voor het vwo. Examen.nl had als eerste van Nederland de antwoorden online én mobiel beschikbaar.

Shotcodes en sms

Examen.nl gebruikt de nieuwste technologie om de examenantwoorden op een mobiele telefoon beschikbaar te maken: shotcodes. Je installeert de software op je mobiel, scant met de camera van je telefoon de speciale shotcode en komt dan automatisch op een mobiele webpagina met de antwoorden op de meerkeuzevragen. Ook leerlingen die liever sms'en kunnen bij Examen.nl terecht. Zij sms'en de vakcode van het betreffende examen naar 9292 en ontvangen de meerkeuze-antwoorden De shotcode en sms-vakcodes zijn te vinden in de meinummers van TKMST magazine en op posters op alle middelbare scholen.

Uitgeverij Malmberg

Educatieve Uitgeverij Malmberg ondersteunt jongeren en scholieren in de leeftijdskolom van 11 t/m 20 jaar bij het maken van de belangrijkste keuzes in studie en leven. Voor deze doelgroepen heeft Malmberg onder haar merken B-zik, TKMST, Schoolweb.nl, Examen.nl, Collegenet.nl en Studie Beurs een veelvoud van producten ontwikkeld waarmee de onderwijswereld, het bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheden hun doelgroepen optimaal bereiken.


* * *

Ingezonden persbericht