Persbericht Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Thorbecke regelt weg naar diploma tijdens EK onder 19

Jeugdige internationals doen examen in Birmingham

ROTTERDAM - Twee voetbaltalenten uit het Nederlands elftal onder 19 team doen komende woensdag 16 mei een deel van het havo- en vwo-examen op locatie. Tijdens het EK kwalificatietoernooi in Birmingham maken Feyenoorder Jordy Buijs en Ajax-speler Siem de Jong het eindexamen Nederlands.

De organisatie van het examen op afstand is in handen van Thorbecke Voortgezet Onderwijs. De LOOT-school in Rotterdam, waar jonge, talenvolle topsporters hun studie en sport naar Amerikaans model zo optimaal mogelijk combineren, vaardigt een mentor als waarnemer naar Birmingham af. Tijdens het examen Nederland is bovendien een afgevaardigde van de KNVB aanwezig. De test verloopt volgens de officiële examenregels, die voor alle deelnemers gelden Het vwo-examen wordt 's morgens om 09.00 uur afgenomen, het havo-examen staat 's middags om 13.30 uur (Nederlandse tijd) op het programma.

Buijs, havoleerling van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs, en vwo'er De Jong maken deel uit van het Nederlands elftal onder 19 jaar, dat in Engeland op het EK kwalificatietoernooi actief is. Een dag voor het eindexamen Nederlands speelt Oranje tegen Tsjechië. Een dag erna is gastland Engeland de opponent, terwijl Rusland is als derde en laatste tegenstander van de selectie van bondscoach Wim van Zwam fungeert. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het Europees kampioenschap, dat later dit jaar in Oostenrijk wordt gehouden.

Het examen van Buijs is voor het Thorbecke Voortgezet Onderwijs bijna een routineklus. De onderwijsinstelling die jaarlijkse de meeste jonge topsporters met een diploma aflevert, hielp in het verleden reeds talenten als Arsenal-speler en Rotterdams sportman van het jaar 2006 Robin van Persie, Feyenoord-talent Jonathan de Guzman, FC Twente-middenvelder Orlando Engelaar , voormalig waterpolo-international Arno Havenga en de Olympisch gelouterde ex-zwemster Inge de Bruijn aan een basis voor hun maatschappelijke loopbaan. Deze weken doen twintig jeugdige talenten in verschillende takken van sport er hun eindexamen.



Ingezonden persbericht